Aardbevingsproblematiek

Aardbevingsproblematiek

De Haan Advocaten & Notarissen is geen onbekende op het gebied van aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen. Al sinds 2012 behartigen wij de belangen van inwoners van het bevingsgebied. Als advocaat van Stichting WAG, die 5.000 deelnemers vertegenwoordigt, hebben wij de NAM aansprakelijk gesteld voor waardevermindering van onroerend goed door de bevingen. Ook voor immateriële schade (angst, stress, boosheid en onzekerheid) door de gevolgen van de bevingen is de NAM verantwoordelijk gehouden.

Waardevermindering onroerend goed

De Haan Advocaten & Notarissen stelde als eerste de waardevermindering van onroerend goed door aardbevingen aan de kaak. Als advocaat van Stichting WAG (5.000 deelnemers) werd deze belangrijke zaak bij de rechtbank en in hoger beroep tegen de NAM definitief gewonnen op 23 januari 2018.

Vanaf het arrest in januari 2018 voert Stichting WAG onderhandelingsgesprekken met de NAM om tot een procedure te komen voor het uitkeren van de schade aan gedupeerden. Inmiddels is een deelovereenkomst getekend en heeft het bestuur van Stichting WAG besloten geen nieuwe deelnemers meer te accepteren.

De Haan Advocaten & Notarissen is momenteel druk doende te onderzoeken voor welke kosten en voorwaarden verbonden zijn aan het indienen van individuele claims tegen de NAM. Door hieronder te klikken op 'houd mij op de hoogte' geeft u ons toestemming om u vrijblijvend te informeren, wanneer hierover meer bekend is.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Indien wij met uw rechtsbijstandverzekeraar afspraken hebben gemaakt, kunnen wij u versneld helpen bij het indienen van een claim. Vult u hiervoor uw polisnummer in op het formulier.

Immateriƫle schade door aardbevingen

Ook in de eerste zaak over immateriële schade, waarin de rechter op 1 maart 2017 uitspraak deed in het voordeel van de gedupeerden (de NAM moet smartengeld betalen), was De Haan Advocaten & Notarissen de advocaat van de bevingsslachtoffers. Meer informatie over de immateriële schade leest u op www.aardbevingen.nl.

Deel deze pagina