Medisch advocaat Assen

Medisch advocaat Assen

Een medisch advocaat adviseert medici, paramedici en andere zorgverleners. In Assen en omgeving is altijd een medisch advocaat beschikbaar die u kan adviseren of indien nodig kan bijstaan. Een medisch advocaat heeft veel ervaring met en kennis van zaken die binnen de gezondheidszorg spelen.

Advocaat voor de gezondheidszorg

Medici, paramedici en andere zorgverleners hebben te maken met veel verschillende rechtsgebieden. Wij zijn een fullservicekantoor, met onder andere een vestiging in Assen, en kunnen u daarom altijd van dienst zijn. U kunt te maken krijgen met gezondheidsrecht (patiëntenrechten, behandelingsovereenkomst en recente wetgeving als Wlz, Wmo en Wkkgz), bestuursrecht (vergunningen en IGZ), huurrecht (huur en gebruik), ondernemingsrecht (maatschap, BV, coöperatie en vereniging) en arbeidsrecht (loondienst en personeel). Het kan ook voorkomen dat u te maken krijgt met strafrecht, ook dan kunnen onze advocaten u van dienst zijn.

Medisch advocaat bij samenwerkingen

Wilt u een samenwerking aangaan binnen de gezondheidszorg? Wilt u een samenwerking laten ontvlechten? Of is er sprake van een geschil binnen uw instelling, vakgroep of maatschap? In dergelijke gevallen kan een medisch advocaat in Assen u van dienst zijn. We proberen eventuele geschillen op te lossen zonder tussenkomst van een rechter of formele arbitrage, maar deinzen er uiteraard niet voor terug een procedure bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg of de rechter op te starten als overleg of onderhandelen niet leiden tot een passende oplossing.

Medisch advocaat in Assen bij klachten en tuchtklachten

Een medisch advocaat heeft kennis van de nieuwe kwaliteits- en klachtwet voor de gezondheidszorg (Wkkgz) en het tuchtrecht. Indien u vragen heeft over de Wkkgz, kan een medisch advocaat u verder helpen. Heeft u te maken met een klacht of tuchtklacht? Ook dan staat een van medisch advocaten voor u klaar. Het is verstandig om de tuchtrechtelijke impact van een klacht in te schatten, voordat u op een klacht reageert. Degene die een klacht tegen u indient heeft namelijk het recht om tegelijkertijd of naderhand een tuchtklacht in te dienen of naar de rechter te stappen. Een medisch advocaat van onze vestiging in Assen adviseert en begeleidt u graag.

Meer informatie en advies van een medisch advocaat

Wilt u meer informatie inwinnen bij een medisch advocaat in Assen of bent u op zoek naar advies van een specialist? Neem contact op met een van onze medisch advocaten, zij helpen u graag verder.

Deel deze pagina