Letselschade

Letselschade

Bent u betrokken geweest bij een ongeval en heeft u letsel opgelopen? Of bent u slachtoffer van een medische fout of geweldsmisdrijf? Wij zorgen ervoor dat u een passende schadevergoeding kan krijgen, zodat u zich kan focussen op uw herstel.

Een ongeval kan iedereen overkomen en grote gevolgen voor u of uw naaste hebben. Dagelijks lopen mensen door een ongeval lichamelijk en/of geestelijk letsel op. Dit kan zijn ontstaan door een ongeval in het verkeer of op het werk, maar ook door medische fouten, geweldsmisdrijven of letsel toegebracht door een dier.

U heeft recht op een schadevergoeding

Als iemand anders aansprakelijk is voor het ontstaan van uw letsel, heeft u meestal recht op een schadevergoeding. Als een slachtoffer overlijdt als gevolg van een ongeval of fout, dan is er sprake van overlijdensschade. In veel gevallen hebben nabestaanden dan recht op een schadevergoeding.

Kosteloze hulp of op basis van toevoeging

In letsel- of overlijdenszaken kunnen slachtoffers de kosten voor inschakeling van een advocaat verhalen op de aansprakelijke partij. Meestal is dit een verzekeraar. Dit betekent dat als de aansprakelijkheid is erkend, wij u kosteloos kunnen helpen. U hoeft in dat geval geen nota’s te betalen.

Als de aansprakelijkheid (nog) niet erkend is - en hierover moet worden geprocedeerd - zijn diverse mogelijkheden om juridische hulp te krijgen. Wij werken op basis van een toevoeging (gefinancierde rechtshulp), maar ook via uw rechtsbijstandsverzekering en op uurtarief. In alle gevallen krijgt u deskundige hulp en nemen wij uw zorgen volledig uit handen. U kunt zich richten op uw herstel en op de toekomst. Herstel staat immers voorop.

Wij werken landelijk

Onze letselschadeadvocaten zijn gevestigd in Groningen, maar werken landelijk. U kunt bij onze vestigingen in Groningen, Zwolle. Schiphol of Leeuwarden terecht. Eén van onze letselschadeadvocaten is aangesloten bij de Vereniging Letselschade Advocaten (LSA). De LSA stelt zeer strenge kwaliteitseisen aan haar leden.

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend

Tijdens het eerste gesprek zullen we de mogelijkheden om uw schade te verhalen bespreken. Indien nodig kan dit gesprek ook bij u thuis plaatsvinden.

Wij kunnen u ook met andere rechtsgebieden helpen

Letselschade heeft veel raakvlakken met andere rechtsgebieden zoals arbeidsrecht (slachtoffers die in loondienst zijn of een Ziektewetuitkering krijgen), ondernemingsrecht (ondernemers met verminderde omzet) en bestuursrecht (denk aan een PGB of WMO-voorzieningen). Ons kantoor behandelt alle rechtsgebieden en wij kunnen daarom altijd overleggen met een collega.

Een aantal voorbeelden waarbij wij u kunnen helpen:

  • Een ongeval op de fiets, in de auto of op een (snor)scooter of motor;
  • Een ongeval tijdens uw werk of een beroepsziekte;
  • Een geweldsmisdrijf, zoals een mishandeling of zedenzaak;
  • Een medische fout door een arts;
  • Een ongeval door kinderen of dieren;
  • Een ongeval tijdens het beoefenen van een sport.

Wij kunnen u ook helpen als u (loon)schade als werkgever wilt verhalen of als u zelf aansprakelijk wordt gesteld.

Cliƫntenreviews

"Mr. Maaike de Vries heeft ons bijgestaan in een moeilijke, niet erg bevredigend verlopen zedenzaak. Door haar begeleiding bij een gesprek hierover met het Openbaar Ministerie en adviezen voor een  hoger beroep bij het Gerechtshof en haar overwogen inbreng op de zitting kwam er in de uitspraak voor ons nog enige voldoening". 

Deel deze pagina