Letselschade

Letselschade

Bent u betrokken geweest bij een ongeval en heeft u hierbij letsel opgelopen? Bent u slachtoffer van een medische fout door een arts? Of heeft u uw dierbare verloren als gevolg van een ongeval of fout? Wij kunnen u van dienst zijn.  

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dagelijks lopen mensen hierdoor lichamelijk en/of geestelijk letsel op. Vaak door een ongeval in het verkeer of op het werk, maar ook door medische fouten of door het toedoen van een dier. 

Wanneer iemand anders aansprakelijk is voor het ontstaan van uw letsel heeft u in principe recht op een schadevergoeding. Als een slachtoffer overlijdt als gevolg van een ongeval of fout, dan is er sprake van overlijdensschade en hebben nabestaanden onder bepaalde voorwaarden recht op een schadevergoeding. 

In letsel- of overlijdensschade zaken kunnen slachtoffers de kosten voor een advocaat verhalen op de verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat de juridische bijstand wordt betaald door de verzekeringsmaatschappij en het slachtoffer hier in principe zelf geen kosten voor hoeft te maken. Dit is alleen mogelijk wanneer de aansprakelijkheid erkend is. In sommige gevallen is over de aansprakelijkheid weinig discussie, zoals meestal bij een kop-staartbotsing. In andere gevallen, zoals bijvoorbeeld bij medische  fouten, ligt de aansprakelijkheid vaak gecompliceerder. 

Als de aansprakelijkheid (nog) niet erkend is, zijn er diverse mogelijkheden om juridische bijstand te krijgen, zoals een toevoeging, no cure no pay, rechtsbijstandsverzekering of op basis van uurtarief. In alle gevallen krijgt u deskundige bijstand en nemen wij de juridische zaken die bij uw letsel komen kijken uit handen. U kunt zich daardoor richten op uw herstel en op de toekomst.

Onze letselschadeadvocaten opereren landelijk. U kunt bij elke vestiging van ons kantoor terecht. Eén van de letselschade-advocaten is aangesloten bij de LSA. Een eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit eerste gesprek zullen we de mogelijkheden bespreken. Indien nodig kan dit gesprek ook bij u thuis plaatsvinden. Daarnaast organiseren wij de laatste donderdag van de maand van 18.00 uur tot 20.00 uur een inloopavond. 

Fullservice

Letselschade heeft veel raakvlakken met andere rechtsgebieden zoals bijvoorbeeld arbeidsrecht (slachtoffers die in loondienst zijn), ondernemingsrecht (ondernemers die slachtoffer zijn van bijvoorbeeld een ongeval en hun omzet zien dalen of hun (vervangings)kosten zien stijgen) en bestuursrecht (voor geschillen met de overheid over bijvoorbeeld WWB-uitkeringen of WMO-voorzieningen). Daarnaast kunnen er ook raakvlakken zijn met het strafrecht (bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een misdrijf of als het OM niet wil vervolgen). Doordat wij een fullservicekantoor zijn, hebben wij kennis van alle rechtsgebieden in huis. Indien uw zaak meerdere rechtsgebieden bestrijkt, brengen wij kennis uit verschillende rechtsgebieden bijeen.

Wij kunnen u onder andere adviseren en begeleiden bij:

 • het verhalen van schade die ontstaan is tijdens uw werk (arbeidsongeval);
 • het verhalen van schade naar aanleiding van mishandeling;
 • het verhalen van schade naar aanleiding van een medische fout;
 • het verhalen van schade veroorzaakt door kinderen of dieren;
 • het verhalen van schade naar aanleiding van een verkeersongeval;
 • het verhalen van schade die ontstaan is tijdens het beoefenen van een sport.

Voorbeelden van recente vragen aan onze advocaten op het gebied van letselschade:

 • Ik ben van achteren aangereden en nu heb ik onder meer klachten aan mijn nek. Kan ik mijn schade verhalen?
 • Ik ben gebeten door een hond. Kan ik deze schade op de eigenaar van de hond verhalen?
 • Ik heb letsel opgelopen naar aanleiding van een ingreep in het ziekenhuis. Op wie kan ik deze schade verhalen?  
 • Ik ben betrokken geweest bij een kroeggevecht, waarbij ik een tand ben verloren. Mijn zorgverzekering dekt deze kosten niet. Kan ik iemand aansprakelijk stellen voor deze kosten?
 • Ik heb tijdens een personeelsuitje mijn been gebroken. Is mijn werkgever aansprakelijk? 
 • Ik was betrokken bij een verkeersongeval als fietser, maar heb zelf geen voorrang verleend. Kan ik de verzekeraar van auto toch aansprakelijk stellen?

Deel deze pagina