Vrachtwagenclaim

Vrachtwagenclaim

Heeft u in de periode van 1997 tot en met 2011 één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht of geleaset? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Dit bedrag kunt u claimen via de Vrachtwagenclaim van De Haan Advocaten & Notarissen.

Vrachtwagenkartel

De grote vrachtwagenfabrikanten hebben in de periode van 1997 tot en met 2011 prijsafspraken gemaakt en daarmee de prijzen van vrachtwagens kunstmatig hoog gehouden. Dit heeft de Europese Commissie in juli van dit jaar bekend gemaakt. De eerste schatting is dat de prijzen van de vrachtwagens ongeveer 10% te hoog zijn geweest. Hierdoor heeft u, als u in deze periode één of meerdere vrachtwagens heeft aangeschaft, waarschijnlijk teveel betaald. Dit bedrag kan, inclusief de bijkomende kosten als verzekeringen en rente, oplopen tot ongeveer 10.000 euro per aangeschafte vrachtwagen.

Erkenning

De Europese Commissie heeft de fabrikanten een boete opgelegd van € 2,9 miljard voor deelname aan het kartel. DAF, Volvo, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) hebben inmiddels toegegeven dat zij bij het kartel betrokken waren en tegen Scania loopt nog een onderzoek. Doordat DAF, Volvo, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) erkend hebben dat ze bij het kartel betrokken zijn, is de schuldvraag niet meer aan de orde. Hierdoor is de kans dat wij deze claim gaan winnen groot

VERN

Op dit moment vertegenwoordigen wij al transportbedrijven die aangesloten zijn bij de VERN, een belangenorganisatie voor kleine transportondernemingen. Elke dag melden zich nieuwe bedrijven aan, zowel transportbedrijven als ook bedrijven met eigen vrachtwagens. Hoe meer bedrijven zich aansluiten, hoe sterker wij met elkaar staan.

Meer informatie?

    • Wilt u meer informatie over de Vrachtwagenclaim of wilt u zich aansluiten bij de Vrachtwagenclaim? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.