René Luinstra

René Luinstra

Rechtsanwälte

Na voltooiing van zijn studie in 1994 aan de katholieke Universiteit Nijmegen is René twee jaar werkzaam geweest bij de Rechtbank te Dordrecht. In 1996 heeft René de overstap gemaakt naar de advocatuur en is sindsdien aan ons kantoor verbonden. Hij is partner sinds 2004.

René is gespecialiseerd in het Insolventierecht en arbeidsrecht. Hij adviseert ondernemingen die, in financieel opzicht, in zwaar weer verkeren dan wel te maken krijgen met partijen die in financiële nood verkeren. Daarnaast wordt hij met enige regelmaat door de rechtbank benoemd tot curator/bewindvoerder in faillissementen/surseances. Voorts heeft René affiniteiten met de rechtsgebieden Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht.

René is een advocaat die een goed juridisch analytisch vermogen heeft en zaken graag pragmatisch en daadkrachtig aanpakt en vervolgens oplost. Daarnaast is René een man die de sociale aspecten van een zaak absoluut onderkent en ook graag op een betrokken en gelijkwaardige manier met zijn cliënten omgaat. René is een advocaat die zijn visie en betrokkenheid bij kantoor graag laat zien op commerciële evenementen en netwerken.

In 2010 heeft René de Grotius specialisatie opleiding Insolventierecht afgerond en is sindsdien lid van INSOLAD, de vereniging van gespecialiseerde Insolventierecht advocaten. René is naast zijn werk actief als:

  • voorzitter van de Ondernemingsvereniging Oost Groningen
  • bestuurslid van de Klinkkast in Winschoten
  • lid van de Raad van Toezicht cultuurhuis De Klinker