René Luinstra

René Luinstra werkt als advocaat bij DeHaan Advocaten en Notarissen. Sinds 2004 is hij partner. René is gespecialiseerd in het Arbeidsrecht en het Insolventierecht. Daarnaast heeft hij veel affiniteit met het Ondernemingsrecht.

René adviseert ondernemingen die, in financieel opzicht, in zwaar weer verkeren, dan wel te maken krijgen met partijen die in financiële nood verkeren. Hij wordt met enige regelmaat door de rechtbank benoemd tot curator of bewindvoerder in faillissementen of surseances.

René is een advocaat die een goed juridisch analytisch vermogen heeft en vervolgens de zaak graag pragmatisch en daadkrachtig aanpakt en vervolgens oplost. Daarnaast is hij een man die de sociale aspecten van een zaak absoluut onderkent en ook graag op een betrokken en gelijkwaardige manier met zijn cliënten omgaat.

Na zijn studie aan de katholieke Universiteit Nijmegen is René twee jaar werkzaam geweest bij de Rechtbank te Dordrecht. In 1996 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur en sindsdien is hij verbonden aan DeHaan. Hier maakt hij deel uit van de secties Insolventierecht en Arbeidsrecht.

In 2010 heeft René de Grotius specialisatie opleiding Insolventierecht afgerond. Sindsdien is hij lid van INSOLAD. In 2017 heeft René de specialisatieopleiding Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) succesvol afgerond.

Lidmaatschappen:

  • voorzitter van de Ondernemingsvereniging Oost Groningen
  • lid Raad van Toezicht Cultuurhuis de Klinker
  • voorzitter Kredietunie Oost- en Midden Groningen

Heeft u een juridische vraag voor René of wilt u hem een persoonlijk vraagstuk voorleggen? Neem dan gerust contact met hem op.