Dag van de scheiding: open huis bij De Haan Advocaten & Notarissen

Dag van de scheiding: open huis bij De Haan Advocaten & Notarissen

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd, de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen.

Uit elkaar, met respect voor elkaar
Bijna 219 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Daarom heeft de vFAS besloten om rond deze datum landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’. Sinds 2010 wordt jaarlijks de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd.

Open huis
Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding op vrijdag 11 september plaats. Op de Dag van de Scheiding heeft De Haan Advocaten & Notarissen open huis van 9.30 uur tot 15.00 uur. Op vestigingen van De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen, Zwolle en Almere zijn tussen 9.30 en 15.00 uur gespecialiseerde familierechtadvocaten en mediators beschikbaar om korte vragen te beantwoorden over onder andere scheidingen, alimentatie, vermogensverdeling, huwelijkse voorwaarden en ouderschapsplannen. Maar ook vragen over wat er met uw onderneming of pensioen gaat gebeuren als u gaat scheiden kunnen op deze dag worden beantwoord. U kunt zo binnenlopen, maar u kunt natuurlijk ook van te voren bellen om een afspraak op deze dag in te plannen.

Deel deze pagina