DE HAAN FUSEERT MET AGW NOTARISSEN

DE HAAN FUSEERT MET AGW NOTARISSEN

 

 

PERSBERICHT                                                          Voor meer informatie:

Leeuwarden, 27 september 2011                                  Algemeen:

                                                                                 Mr W.F. de Haan 06 50 51 16 86

                                                                                 Advocatuur Leeuwarden:

                                                                                 Mr R. Glas: 06 12 45 02 55

                                                                                 Notariaat Leeuwarden:

                                                                                 Mr P.A. van Dijk: 06 51 35 04 43 

 

Fusie leidt tot grootste kantoor van advocaten en notarissen in Leeuwarden

 

DE HAAN FUSEERT MET AGW NOTARISSEN

 

De Haan Advocaten en Notarissen fuseert met het gerenommeerde Friese notariskantoor AGW Notarissen. Daarmee kan de Leeuwarder vestiging van De Haan, waar tot dusver alleen advocaten werkzaam waren, nu ook in notariële dienstverlening voorzien. De feitelijke fusiedatum is 1 oktober, waarna het personeel van AGW zijn intrek per 1 januari 2012 zal nemen in het nieuwe kantoor van De Haan aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Het kantoor zal in Friesland de praktijk voeren onder de naam ‘De Haan AGW advocaten en notarissen’.  

Bestuursvoorzitter Winfryd de Haan is enthousiast over deze stap die een nieuwe dimensie geeft aan de toch al voorspoedige ontwikkeling van zijn kantoor: “Ons kantoor, dat steeds aantrekkelijker wordt zowel voor cliënten als personeel, was met vestigingen in Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle en Almere al het grootste advocatenkantoor van de regio. Doordat er in onze Leeuwarder vestiging nu ook notarissen komen te werken, kunnen wij onze cliënten een totaalpakket van juridische diensten aanbieden.” 

De Haan erkent dat deze fusie in zekere zin als ‘anticyclisch’ is te beschouwen, nu elders in het land advocatenkantoren juist afscheid nemen van het notariaat omdat deze beroepsgroep de afgelopen periode in zwaar weer is geraakt onder invloed van de crisis in de vastgoedmarkt. “AGW is echter een parel, die de uitzondering op de regel vormt. Het kantoor wordt strak geleid en heeft een gezond financieel resultaat. In weerwil van de situatie bij andere kantoren is het rendement bij AGW juist gestegen”, aldus de Haan.

 

Notaris Peter van Dijk van AGW voegt hieraan toe: “Wij verheugen ons buitengewoon op de samenwerking met de advocaten van De Haan, met wie wij in de praktijk al een goede relatie hadden. Wij herkennen ons in de drive van De Haan en verwachten veel van het gezamenlijk bedienen van onze doelgroepen in de regio. Dat zijn: ondernemingen, (vermogende) particulieren en commerciële vastgoedpartijen.”

 Ook advocaat Ruud Glas, vestigingsmanager van De Haan in Leeuwarden, ziet er naar uit om de nieuwe collega’s te verwelkomen in het nieuwe kantoor dat nog maar kort geleden, in 2010, werd betrokken. “Wij hadden nog precies ruimte over om het team van AGW te huisvesten, dat bestaat uit 3 notarissen, Peter van Dijk, Mark Jonker Roelants en Siebe Swart, 4 kandidaat-notarissen en hun ondersteunend personeel”, zegt Glas.

Na de fusie met AGW zullen straks meer dan 160 medewerkers aan de Haan Advocaten en Notarissen zijn verbonden.

 

 

  

Deel deze pagina