Gedupeerden verenigen zich in Stichting WAG

Gedupeerden verenigen zich in Stichting WAG

De NAM gedaagd voor waardevermindering aan ruim 5000 woningen en/of bedrijven.

De aansprakelijkstelling van de NAM voor de - door aardbevingen en bodemdalingen veroorzaakte waardevermindering aan ruim 5000 woningen en/of bedrijven - is een feit. Het aantal betrokken woningen kan binnenkort nog oplopen naar 15.000. Vandaag valt de schriftelijke aansprakelijkstelling, verzonden door De Haan Advocaten & Notarissen namens de Stichting WAG en een woningbouwcorporatie, per aangetekende post bij de NAM op de mat.

Stichting opgericht De Haan Advocaten & Notarissen formaliseerde gisteren (24 april 2013) de oprichting van de Stichting WAG. Deze Stichting is opgericht om eigenaren van onroerende zaken in het door aardbevingen en bodemdalingen getroffen gaswinningsgebied bij te kunnen staan bij het verhalen van de waardevermindering op de NAM.

De Stichting WAG vertegenwoordigt inmiddels een grote groep huis- en bedrijfspandeigenaren. Meer dan honderd particulieren hebben zich inmiddels direct dan wel via hun rechtsbijstandsverzekering als deelnemer aangemeld. De Stichting WAG en de woningcorporatie houden de NAM aansprakelijk voor huidige en/of toekomstige waardevermindering van hun woningen, bedrijfspanden of woningbestanden, als gevolg van aardgaswinning en het daardoor ontstane verhoogde risico op aardbevingen.

Deel deze pagina