In de media: Bezwaar tegen snelleovername van Sisa

In de media: Bezwaar tegen snelleovername van Sisa

De Leeuwarder Courant meldt vandaag dat Wea Holding in Rotterdam bezwaar maakt tegen de 'stille' overname van Sisa Kinderopvang. Het bedrijf wil zelf een bod kunnen doen.

Sisa is dinsdag failliet verklaard. Enkele weken daarvoor is Matthijs Sturms door de rechtbank al als 'stille curator' benoemd. Zo'n constructie moet leiden tot een betere en minder verliesgevende afronding van een faillissement.

Normaliter kan na een faillissement elke belangstellende bieden. Maar nu moest Sturms voordien al liefhebbers zoeken. „Ik heb breed gezocht naar een koper, maar je hebt niet iedereen in het vizier.” Met zes belangstellenden is hij onder geheimhouding in overleg getreden.

„Ik besef dat iemand zich gepasseerd kan voelen, maar ik heb gezocht naar de beste oplossing voor wat betreft de opbrengst, de continuïteit en de werkgelegenheid. Die vrijheid heb je ook na faillissmenten. Je komt op voor de crediteuren, maar houdt ook rekening met andere belangen.” Volgens Sturms heeft Heerschops bezwaar geen zin meer.

Lees het artikel uit de Leeuwarder Courant op Blendle.

Deel deze pagina