In de media: Broers vallen man aan na wandeling met zusje

In de media: Broers vallen man aan na wandeling met zusje

Het Dagblad van het Noorden meldt vandaag dat het Openbaar Ministerie een maand voorwaardelijke celstraf heeft geëist tegen een 21-jarige man die als asielzoeker betrokken raakte bij een vechtpartij. De vechtpartij vond plaats in december vorig jaar in het asielzoekerscentrum in Musselkanaal. 

De man uit Syrië kreeg ruzie met twee broers. Hij werd aangesproken op het feit dat hij had gewandeld met een jongere zus van de broers. Een van de broers sloeg hem in het gezicht, waarna een vechtpartij ontstond. De officier van justitie gelooft dat de verdachte werd aangevallen en dat hij een klap in het gezicht kreeg, maar vindt dat de manier waarop de verdachte zich verdedigde een grens passeerde: hij stak beide broers met een schaar, de een in de arm, de ander in het gezicht.

Advocaat Erik de Mare verzocht de rechtbank geen straf op te leggen. De raadsman meent dat er wel sprake is geweest van zelfverdediging. Hij stelde dat er veel tegenstrijdige verklaringen zijn afgelegd. Een veroordeling kan ook grote consequenties hebben voor zijn verblijf in Nederland, zo hield de advocaat de rechtbank voor. De behandeling van zijn asielaanvraag is opgeschort in afwachting van de uitkomst van de strafzaak. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees het artikel uit het Dagblad van het Noorden op Blendle.

Deel deze pagina