In de media: Politie vindt 'zonder toestemming' drugs

In de media: Politie vindt 'zonder toestemming' drugs

Het Dagblad van het Noorden meldt vandaag dat een anonieme melding bij de politie over hennep in mei van dit jaar leidde tot de aanhouding van drie broers in Veendam. Ze waren op dat moment in de weer met aanhangwagentjes en goedgevulde plastic zakken. In tien zakken, zo stelden agenten ter plaatse vast, zat hennepafval. Welgeteld: 20 kilo. De drie broers werden afgevoerd.

Volgens de oudste broer zat in maar één zak hennepafval, in de rest zat potgrond. Zijn twee broers bevestigden dat gisterochtend in de rechtszaal. De oudste broer had zijn schuurtje in de onderhuur gehad en de huurder heeft er kennelijk een kwekerij gehad. Bij het zien van de zakken heeft hij zijn broers gebeld en gevraagd of ze wilden helpen bij het opruimen van de zakken. De broers wisten aanvankelijk niet wat er in die zakken zat.

Advocaat Maartje Schaap pleit voor vrijspraak. Zij wijst de rechter op een brief in het dossier waarin de politie schrijft dat de inval in de woning onrechtmatig is geweest. Ook wijst Schaap erop dat het dossier een rommeltje is.

Tegen J.T. werd een werkstraf van 80 uur geëist. De rechter vindt de helft voldoende. Beide broers moeten 20 uur gratis, maar nuttig werk verrichten. De rechter meent dat zij medeplichtig zijn aan het in bezit hebben van hennepafval.

Lees het artikel uit het Dagblad van het Noorden op Blendle.

 

Deel deze pagina