In de media: Sisa Kinderopvang gered

In de media: Sisa Kinderopvang gered

De Leeuwarder Courant meldt vandaag dat de kinderopvang die Sisa op zeventig plekken regelt, grotendeels is gered. Kids First Cop Groep uit Groningen is per 1 juni de nieuwe eigenaar.

Het in Grou zetelende, vooral op het platteland actieve Sisa werd dinsdag op eigen verzoek failliet verklaard, nadat het al sinds 2012 met verlies draaide. Interim-directeur Corrie Dam uit Sneek is blij met de snelle overname. Kids First neemt het overgrote deel van het personeel over en de vrijwilligers en stagiaires hoeven zich al helemaal geen zorgen te maken, aldus de directeur.

Sisa Kinderopvang is actief in elf Friese gemeenten, waar de organisatie meer dan zeventig locaties voor buitenschoolse opvang, peuteropvang en kinderdagverblijven heeft. Er werken bijna 400 mensen, onder wie 140 vrijwilligers en stagiaires. De organisatie heeft in totaal zo’n 250 mensen in loondienst. Daarnaast heeft Sisa Kinderopvang een gastouderbureau, waar 240 gastouders aan verbonden zijn.

De neergang bij Sisa begon al in 2011. De recessie werd voelbaar en toen de overheid de kinderopvangtoeslag ook nog eens verlaagde, werd het moeilijk. Ook niet in het voordeel van Sisa was dat de organisatie vooral opereert op het platteland. Na een reorganisatie in 2013, waarbij veel locaties werden gesloten en mensen volgens het afspiegelingsprincipe moesten afvloeien, kregen veel dorpen te maken met nieuw personeel.

Sisa koos in het zware weer voor stille bewindvoering met als curator Matthijs Sturms uit Leeuwarden.

Lees het artikel uit de Leeuwarder Courant op Blendle.

Deel deze pagina