Julia Verschoor beëdigd tot advocaat

Julia Verschoor beëdigd tot advocaat

Julia Verschoor beëdigd tot advocaat bij De Haan Advocaten & Notarissen

Afgelopen vrijdag, 30 augustus 2019, is mr. Julia Verschoor beëdigd als advocaat. Julia Verschoor (27) is sinds 1 januari 2019 werkzaam bij De Haan Advocaten & Notarissen en is gespecialiseerd in letselschade.

Het is de grootste mijlpaal in Julia’s carrière tot nu toe, vertelt ze. “Dit is een bijzonder moment voor me. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mijn droom waar te maken. Als klein meisje wilde ik al advocaat worden. Waarom? Ik kan slecht tegen onrecht. Wat ik nu doe, vind ik heel betekenisvol. Ik sta mensen bij die vaak tegenover een verzekeraar komen te staan, wat een scheve verhouding kan opleveren. De uitdaging om voor hen in de bres te springen ga ik graag aan.”

Julia is sinds 2013 werkzaam als jurist. Ze begon haar loopbaan bij een rechtsbijstandsverzekeraar. “Een leerzame tijd. Ik heb naast mijn werk altijd gestudeerd en dit jaar ben ik afgestudeerd. Voor mij hét moment om over te stappen naar de advocatuur. Sinds een halfjaar heb ik mijn plek gevonden bij De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen.”

What you see, is what you get
Julia mag dan een relatief nieuwe aanwinst van De Haan zijn, ze voelt zich er al prima thuis. “De Haan Advocaten & Notarissen is een groot kantoor – het grootste advocatenkantoor van Noord-Nederland. Er is hier ontzettend veel kennis aanwezig, op allerlei gebieden. Tegelijkertijd is het kantoor ook informeel van karakter. We communiceren open en transparant en blazen niet hoog van de toren. Je kunt sparren met collega’s en ze betrekken je bij hun zaken. Ik kan hier veel leren.” Op haar beurt brengt Julia zelf ook genoeg mee. “Qua persoonlijkheid ben ik open en duidelijk. What you see, is what you get. Dat geldt ook op zakelijk gebied. Ik streef naar het hoogst haalbare voor mijn cliënt.”

Vastbijter
Julia heeft zich gespecialiseerd in letselschade. “Eigenlijk is dit rechtsgebied een vak apart. Het is op de persoon gericht en dat vraagt om empathisch vermogen. De combinatie tussen de juridische kant en de menselijke factor vind ik erg interessant. Er wordt vaak gezegd dat ik me vastbijt in een zaak en dat klopt wel; ik ga recht op mijn doel af. Maar ik laat op tijd los, als blijkt dat dat de meest verstandige weg is. Procederen is niet altijd in het belang van de cliënt. Zijn of haar leven staat vaak volledig op de kop. Mijn focus ligt niet alleen op het financiële aspect, ik wil vooral bijdragen aan het proces van herstel. Kwaliteit en betrokkenheid staan daarbij altijd voorop!”

Deel deze pagina