OPHTEC wint Groninger Ondernemingsprijs 2015

OPHTEC wint Groninger Ondernemingsprijs 2015

Met een ferme klap op de rode knop maakte Commissaris van de Koning Max van den Berg de naam van de Groninger Onderneming 2015 bekend: OPHTEC. Het familiebedrijf met 180 medewerkers uit de stad Groningen mag de prestigieuze titel een jaar voeren. OPHTEC ontwikkelt, produceert en vermarkt lenzen die door oogartsen operatief in het oog worden aangebracht. De jury roemde de combinatie van zorg en maakindustrie, de verbinding met de wetenschap en het feit dat het bedrijf vanuit Groningen een wereldmarkt bedient. 

“Naast OPHTEC hebben trouwens ook de twee andere finalisten - Stopaq en United Care Products - een uitstekende indruk op ons gemaakt”, aldus de jury bij monde van Siem Jansen, directeur NOM. Na lang intern juryberaad viel de keuze uiteindelijk op het Groningse familiebedrijf. Siem Jansen: “OPHTEC zorgt voor hoogwaardige werkgelegenheid, zowel direct als indirect, en is daarmee een fantastische ambassadeur voor Groningen.” Algemeen directeur Erik-Jan Worst toonde zich bijzonder verguld met de prijs, die naast ‘eeuwige roem’ bestaat uit een glazen kunstwerk, een bedrijfsuitje op de Voorwaarts Voorwaarts en een plek in de jury voor de eerstvolgende editie. 

Volle zaal
Ruim 300 bezoekers uit Stad en Ommeland waren in een volle Springerzaal van MartiniPlaza getuige van de spannende ontknoping van de Groninger Ondernemingsprijs. Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, verzorgde een korte presentatie waarin hij liet zien hoe snel de nieuwbouw vordert van het nieuwe datacenter in de Eemshaven. Google’s investering van 600 miljoen euro toont aan dat Groningen een aantrekkelijk vestigingsklimaat biedt, met betrouwbare energie- en ICT-infrastructuur, voldoende gekwalificeerde medewerkers en veel ruimte om te bouwen. 

Duidelijke focus
Dankzij een eigen Research & Development-afdeling weet OPHTEC unieke lenzen te produceren die wereldwijd worden gebruik. En door te blijven investeren in innovatie kunnen nieuwe producten worden ontwikkeld. De jury was onder de indruk van de ondernemingsstrategie en de professionele wijze waarop het managementteam het bedrijf leidt. Ophtec gaat niet direct voor de grote getallen, maar kiest voor een gefaseerde ontwikkeling van nieuwe producten. Daarbij vindt er dankzij de inpandige kliniek voortdurende overleg plaats met zowel oogspecialisten als patiënten. De kwaliteit van de producten staat voorop. 

Meer informatie en het juryrapport vindt u op www.groningerondernemingsprijs.nl

Deel deze pagina