Uitnodiging workshop "Privacy en actualiteiten in het Arbeidsrecht" Leeuwarden

Uitnodiging workshop "Privacy en actualiteiten in het Arbeidsrecht" Leeuwarden

Hierbij nodigen wij u uit voor de workshop "Privacy en actualiteiten in het Arbeidsrecht" op dinsdag 7 november 2017. Deze workshop organiseren wij voor relaties van ons kantoor.

 

Er is de laatste jaren veel te doen op het gebied van privacy. Bedrijven als Facebook en Google krijgen van de Europese Commissie torenhoge boetes, belangrijke persoonsgegevens worden geregeld gestolen door hackers en de FBI wil onbeperkt toegang krijgen tot iPhones. Deze kwesties zijn uitgebreid besproken in de media.

Maar hoe zit het eigenlijk met het recht op privacy in de arbeidsrelatie? Veelgestelde vragen daarover zijn onder andere:

  • Mag een werkgever via internet onderzoek verrichten naar kandidaten die bij hem solliciteren?
  • Is het invoeren van een social media protocol verplicht en mag een werkgever het gebruik van social media aan banden leggen?
  • Mag een ex-werknemer de contacten van zijn ex-werkgever nog benaderen via social media?
  • Welke vragen mag de werkgver aan een zieke werknemer stellen en welke vragen moet de werknemer beantwoorden?
  • Welke informatie mag de bedrijfsarts delen met de werkgever?


Samen met onze specialist op het gebied van IT- en privacyrecht, mr. Jasper Gevers, zullen we in de workshop deze vragen beantwoorden. Daarnaast zal mr. Gevers vertellen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) zal vervangen en hoe u uw organisatie daarop kan voorbereiden.

Tot slot zullen we tijdens de workshop kort ingaan op de actualiteiten in het arbeidsrecht. Zo bespreken we de wijzigingen in de Arbowet en een recente uitspraak van de Hoge Raad over de billijke vergoeding.

De workshop "Privacy en actualiteiten in het Arbeidsrecht" wordt georganiseerd op dinsdag 7 november 2017 in De Elfstedenhal aan het Fryslanplein 1 te Leeuwarden. Wij nodigen u uit om kosteloos mee te doen aan de workshop. U bent welkom vanaf 14.30 uur. De workshop start om 15.00 uur en eindigt om ongeveer 17.00 uur. Aansluitend is er een borrel tot 18.00 uur, waarbij er tevens gelegenheid is tot het stellen van vragen aan onze advocaten.

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar workshops@dehaanlaw.nl . Aanmelden kan tot 1 week voor de geplande datum, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deel deze pagina