Valse e-mails afzender De Haan Gerechtsdeurwaarder

Valse e-mails afzender De Haan Gerechtsdeurwaarder

Wij krijgen meldingen binnen dat er valse e-mails, zogenaamde phishing e-mails, verstuurd worden vanuit de naam De Haan Gerechtsdeurwaarder. Deze e-mails zijn niet afkomstig van De Haan Advocaten & Notarissen. Wij adviseren u om deze e-mail direct te verwijderen. Zie onderstaand een voorbeeld van een valse e-mail die op dit moment in omloop is. Er zijn meerdere varianten op deze e-mail.

Hoe kunt u phishing e-mails herkennen?

  • Kijk goed naar de afzender van de e-mail. De e-mailadressen van onze medewerkers eindigen allemaal op @dehaanlaw.nl.
  • Wij versturen nooit e-mails met daarin een link om direct te betalen.
  • Pas op met e-mails waarin spelfouten, slechte grammaticale zinnen of vreemde afbeeldingen voorkomen. Hier kunt u phishing e-mails vaak aan herkennen.
  • Wij vragen u nooit om wachtwoorden, pincodes of andere vertrouwelijke gegevens per e-mail te verstrekken.

Twijfelt u of een ontvangen e-mail van ons afkomstig is? Meld het ons. Stuur de inhoud van het bericht met het onderwerp en de afzender van de e-mail naar info@dehaanlaw.nl.  

Voorbeeld van een valse e-mail van De Haan Gerechtsdeurwaarder

Geachte <naam>,

Inzake uw dossier #201601883 hebben we u verzocht om betaling van openstaande saldo a.d. €150,-. We mogen u tegen finale kwijting een betaalvoorstel van €100,- aanbieden, wanneer u voor vanavond 22:00 aan ons kantoor €100,- betaald schelden we de resterende €50,- kwijt en ontvangt u een schuldenvrij verklaring van ons.

Wanneer u niet betaald zal onze gerechtsdeurwaarder a.s. donderdag om 13:30 beslag komen leggen op uw roerende goederen, ook zullen we uw bank opdracht geven om uw tegoeden te bevriezen en u op de zwartelijst te plaatsen voor 7 jaar. Wanneer u op de zwartelijst staat kunt u geen leningen aangaan voor 7 jaar lang.

We verwachten dat u voor vanavond 22:00 de openstaande som van €100,- voldoet aan ons kantoor, dit kan eenvoudig via onze betaalprovider 'PaySafe Belgium', onderstaand kunt u de betaalinstructies vinden:

- Ga naar www.becharge.be
- Bestel een PaySafe Card met een waarde van €100,-
- Reken deze af met Bankcontact/Mistercash
- U ontvangt van Becharge een activatiecode, vul die in op onze website
- Ga naar onze website en betaal uw vordering

Zonder het invullen van uw code op onze website verwerken we uw betaling helaas niet!

Onder alle reserves verblijf ik,
Onder hoogachting,

Dhr. Mr. I.O. de Groot

Gerechtsdeurwaarder
de Haan incasso

Deel deze pagina