Vijftien locaties Speelwerk Kinderopvang alsnog gered

Vijftien locaties Speelwerk Kinderopvang alsnog gered

Zeven verschillende partijen hebben alsnog overeenstemming bereikt met curator Jan van Burg van de Haan Advocaten over de overname van nog eens vijftien locaties voor kinderopvang nadat vorige week het faillissement van Speelwerk Groep was uitgesproken en aansluitend al overeenstemming met Doomijn was bereikt over de doorstart van ca 2/3 de deel van de Speelwerkgroep.

Deze nieuwe redding biedt continuïteit voor ouders en kinderen op deze locaties en betekent het behoud van werkgelegenheid voor nog eens 40 tot 45 medewerkers. Vorige week werd al bekend dat Doomijn kinderopvang ruim 60 locaties voor kinderopvang en peuterspeelzaalwerk overneemt. Ongeveer 290 medewerkers hebben deze week een aanbieding van Doomijn ontvangen.

Drie locaties in Steenwijk en de locatie in Giethoorn worden overgenomen door een medewerker die bij Speelwerk in dienst was. Ook de locaties in Rutten en Bant gaan naar een voormalig medewerker van Speelwerk.

Andere overnemende partijen zijn Kinderopvang Meerdijk in Emmen, Stichting Westerwijs in Marum, de Wilp en Nuis, voor Dag en Dou in Appelscha en Oosterwolde en een partij in Heerenveen. Met de overnames door Doomijn en deze zes partijen is de continuïteit van de voorzieningen voor nagenoeg alle locaties van voormalig Speelwerk veilig gesteld.

Gepubliceerd op 16 december 2013 www.nieuwsflits.nl

Deel deze pagina