Bedrijf of onderneming starten Groningen

Bedrijf of onderneming starten Groningen

Als u een eigen bedrijf of onderneming start denkt u waarschijnlijk niet direct aan de juridische gevolgen van het ondernemerschap. Het is van groot belang om de risico’s goed in te schatten en die daar waar mogelijk af te dekken. Juridische bijstand van één van onze notarissen tijdens het starten van een bedrijf of onderneming helpt u om goed van start te gaan.

Bedrijf starten met behulp van een notaris

Onze ervaren notarissen helpen u een bedrijf of onderneming te starten in Groningen zodat u zorgeloos aan de slag kunt gaan. Vroeg of laat krijgt elke ondernemer ook met juridische aspecten van het ondernemerschap te maken. Onze notarissen brengen u graag op de hoogte van risico’s waar u mogelijk nog geen weet van had. We helpen u bij het kiezen en oprichten of aangaan van de juiste rechtsvorm, de inschrijving van uw onderneming in het handelsregister, het aangaan van een samenwerking met andere ondernemers en het juridisch op elkaar afstemmen van zakelijk en privé. Als fullservice advocaten- en notariskantoor, met onder andere een vestiging in Groningen, staan we u graag bij.

De juiste juridische structuur

Een bedrijf of onderneming starten in Groningen of omgeving? Het starten van een bedrijf of onderneming begint met het nadenken over de juiste rechtsvorm. Welke rechtsvorm het meest geschikt voor u is, hangt af van uw situatie. Maar ook als u al jaren een eigen bedrijf heeft, is het verstandig om na te gaan of de huidige rechtsvorm nog wel past bij uw onderneming. Uw situatie of wensen kunnen in de loop der jaren veranderd zijn.

Wilt u een BV oprichten en de akte van oprichting laten opstellen? Wilt u een eenmanszaak of een vof omzetten in een BV? Of twijfelt u welke rechtsvorm voor u het meest geschikt is? Wij helpen u een keuze te maken uit de verschillende rechtsvormen.

Samenwerken met andere ondernemers

Naast het kiezen van de juiste rechtsvorm, kunnen wij u helpen bij het aangaan van samenwerkingen met andere ondernemers. Zowel door middel van een entiteit zonder rechtspersoonlijkheid (maatschap, vennootschap onder firma of commanditaire vennootschap) als ook door middel van een entiteit met rechtspersoonlijkheid (besloten vennootschap, naamloze vennootschap, stichting, vereniging of coöperatie).

Uw partner beschermen tegen ondernemersrisico’s

Indien u een partner heeft, wilt u hem of haar zo goed mogelijk beschermen tegen de risico’s die u als ondernemer loopt. Wij helpen u graag bij de bescherming van uw partner tegen ondernemingsrisico’s. Daarbij kunt u denken aan het omzetten van uw eenmanszaak in een besloten vennootschap of bijvoorbeeld het opstellen van huwelijkse voorwaarden.

Ervaren notarissen, gespecialiseerd in ondernemingsrecht

Onze notarissen helpen u graag uw bedrijf of onderneming in Groningen op een succesvolle wijze te starten. Wij brengen de risico’s in kaart waar u mee te maken krijgt, zodat u daar tijdig op kunt anticiperen. Wij hebben reeds diverse ondernemers geholpen die een bedrijf of onderneming startten in Groningen. We hebben ze geholpen bij het kiezen van de juiste rechtsvorm, het aangaan van samenwerkingsverbanden en zorgden voor een goede financiële, fiscale en juridische basis om te gaan ondernemen.

Fullservice advocaten- en notariskantoor in Groningen

De Haan Advocaten & Notarissen is een fullservice advocaten- en notariskantoor met onder andere een vestiging in Groningen. We kunnen u helpen bij het starten van uw onderneming of bedrijf. We werken met 90 advocaten, notarissen en juristen op 7 vestigingen in Nederland: zo zijn we altijd bij u in de buurt. Als fullservice kantoor hebben we altijd de expertise en ervaring in huis waar u naar zoekt.

Meer weten over het starten van een bedrijf of onderneming in Groningen en wat daar juridisch bij komt kijken? Benieuwd naar de verschillende risico’s waarop u dient te anticiperen? Wacht als startende ondernemer niet en treedt met één van onze (kandidaat-)notarissen in gesprek over uw situatie en toekomstplannen. Neem contact met ons op, we vertellen u er graag meer over.

Deel deze pagina