Verdeling na het verbreken van uw relatie

Verdeling na het verbreken van uw relatie

Heeft u gezamenlijk een koopwoning waar een hypotheek op rust? En heeft u besloten om uit elkaar te gaan? Wij kunnen u van dienst zijn!

Of u nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap heeft of ongehuwd samenwoont, als u uit elkaar gaat heeft dat grote gevolgen. Er moeten veel zaken geregeld en verdeeld worden. Vooral als u gezamenlijk een koopwoning heeft. In dat geval moet de verdeling altijd bij de notaris plaatsvinden. Vragen die dan aan de orde komen zijn: Gaat u uw huis verkopen of kan één van u in de woning blijven wonen? Moet er bij de uitbetaling van de overwaarde van het huis nog een verrekening plaatsvinden van “eigen geld” wat in de woning is gestoken? Of heeft een van u beiden al een stuk van de hypotheek afgelost of een verbouwing betaald? Hoe verdeelt u de inboedel? En hoe zit het met uw pensioen?

Wij kunnen u onder andere adviseren en begeleiden bij:

  • wie het huis op naam krijgt. Wij stellen de akte op en schrijven deze in bij het kadaster;
  • de financiële afrekening tussen uw beiden. Deze financiële afrekening vindt plaats via onze kwaliteitsrekening, zodat u niet hoeft af te wachten of uw ex-partner wel betaalt.   
  • het regelen van de overeenkomst met de bank die er voor zorgt dat alleen degene die in het huis blijft wonen nog voor de hypotheekschuld kan worden aangesproken;
  • het aanpassen van uw testament. 

Voorbeelden van recente vragen aan onze notarissen:

  • Het huis stond al op mijn naam voordat wij gingen trouwen. Is er dan toch nog een verdelingsakte nodig?
  • Ik ben niet in staat om mijn ex-partner in één keer de overwaarde van ons huis te betalen. Hoe kunnen we dit oplossen?
  • Het afgelopen jaar heb ik alleen alle kosten van het huis betaald. Heb ik nu ook alleen recht op de hypotheekrenteaftrek?
  • Mijn ex-partner blijft in ons huis wonen dat op dit moment onder water staat. Blijf ik aansprakelijk voor de hypotheek?

Deel deze pagina