Bas Altena

Bas Altena is advocaat bij DeHaan. Hij is gespecialiseerd in vastgoed gerelateerde zaken, met name in het huurrecht. Daarnaast heeft Bas een bijzondere interesse in het burgerlijk procesrecht.

In zijn praktijk adviseert en procedeert Bas regelmatig over verschillende huurrechtelijke en vastgoed gerelateerde vraagstukken. Hij houdt zich daarnaast ook bezig met contractuele en algemeen civielrechtelijke geschillen zoals bijvoorbeeld geschillen over de (ver)koop van (on)roerende zaken.

Bas werkt voornamelijk voor op de vastgoedmarkt opererende professionele partijen. Naast zijn eigen praktijk werkt en adviseert hij regelmatig in zaken van kantoorgenoten. Bas streeft naar heldere, eenvoudige en begrijpelijke adviezen en hecht veel waarde aan een prettige relatie met de opdrachtgever die hij met raad en daad terzijde probeert te staan. Voor de rechter tracht Bas de kern van de zaak kort en bondig te presenteren.

Bas werkt sinds 2017 als advocaat bij DeHaan op de vestiging Leeuwarden en heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn scriptie over de exhibitieplicht is gepubliceerd als boek onder de titel: ‘Inzage in en exhibitie van bescheiden bij derden – Over de vordering tot inzage in bescheiden onder derden en het inzagerecht naar komend recht'. Bas is tijdens zijn studie actief geweest als penningmeester in het bestuur van de Civielrechtelijke Pleitvereniging Diephuis, bij een rechtswinkel en heeft hij verschillende stages gelopen, waaronder bij de rechterlijke macht.

Naast zijn werk is Bas actief als:

  • Lid van de Junior Kamer Friesland;
  • Penningmeester in het bestuur van de Jonge Balie Friesland;
  • Lid van de Raad van Advies van de Rechtswinkel Leeuwarden en ook als aanspreekpunt voor vragen van de student medewerkers over juridisch lastige geschillen.

Wilt u een persoonlijk gesprek met Bas over een juridische vraagstuk? Neem dan gerust contact met hem op.

Gerelateerde posts

LinkedIn | De Haan Advocaten Volg DeHaan ook op LinkedIn! Volgen