Fleur Marquenie

Fleur Marquenie

Advocaat

Fleur Marquenie is in 2011 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het afronden van haar studie heeft zij gewerkt op de sectie ondernemingsrecht van een advocatenkantoor in Groningen. Ze behandelde met name zaken waar familiebedrijven bij betrokken waren. Al snel ging Fleur ook ondersteunende werkzaamheden verrichten voor de sectie personen- en familierecht. Twee jaar later is zij zich volledig op deze praktijk gaan richten. In januari 2015 is Fleur overgestapt naar De Haan Advocaten & Notarissen.

Fleur benadert geschillen op een zakelijke en juridische wijze, maar heeft hierbij eveneens oog voor de menselijke aspecten van de zaak. Familierechtelijke geschillen zijn zeer ingrijpend voor partijen en eventueel betrokken kinderen. Met een scheiding komt er een einde aan een huwelijk, maar niet noodzakelijkerwijs aan gezins- en familiebanden. Een regeling verdient daarom in veel gevallen de voorkeur boven een procedure. Als partijen er onderling niet uitkomen en de gang naar de rechter onvermijdelijk is, dan schuwt zij deze weg niet.

Fleur houdt zich onder andere bezig met echtscheidingen en de gevolgen daarvan, zoals de verdeling van huwelijksgemeenschappen en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, of de beëindiging van een geregistreerd partnerschap of samenlevingsovereenkomst. Daarnaast kan zij u bijstaan bij alimentatiekwesties, alsmede bij zaken met betrekking tot gezag, erkenning en omgang.

Fleur is lid van de Jonge Balie Groningen en Pro Excolendo.