Jaap de Bruijn

Jaap de Bruijn

Advocaat

Multidisciplinaire dienstverlening op het gebied van Corporate/M&A loopt als een rode draad door de loopbaan van Jaap de Bruijn. Jaap heeft veel (internationale) ervaring in zowel de advocatuur als het bedrijfsleven. Daarnaast beschikt Jaap over een bewezen track record op het gebied van M&A (fusies en overnames en joint ventures), due diligence (boekenonderzoek), ondernemingsrecht en contractenrecht.

Het is voor Jaap essentieel om als vertrouwenspersoon van de cliënt te fungeren. Daarnaast staat bij Jaap het belang van de cliënt altijd voorop. Door zich te verbinden aan De Haan Advocaten & Notarissen is continuïteit en integraliteit (fullservicekantoor) verzekerd voor de cliënt.

Kennis en ervaring

Na het afronden van zijn studie rechten (civiel recht en ondernemingsrecht) in Leiden is Jaap zijn loopbaan begonnen bij het gerenommeerde kantoor De Brauw Blackstone Westbroek (cassatie- en algemene praktijk en de overnamepraktijk). Na drie jaar heeft Jaap heeft de overstap gemaakt naar Philips Medical Systems (Philips Healthcare), waar hij werkzaam was als bedrijfsjurist. In 2000 heeft Jaap zich verbonden als advocaat, en later ook als partner, aan HVG (onderdeel van EY Law). Hij gaf hier onder andere leiding aan de fusie- en overnamepraktijk van de vestiging Amsterdam en Jaap heeft ook voor EY gewerkt in Chicago, USA. In de HVG-periode heeft Jaap tevens de Grotius specialisatieopleiding "Fusies en overnames"  afgerond (2002). Jaap heeft tevens een ruime ervaring opgedaan als jurist in de energiesector (zowel bij leveranciers als bij een netbeheerder). In 2013 heeft Jaap besloten een eigen onderneming op te richten op het gebied van advocatuurlijke werkzaamheden onder het label VERITAS. Jaap kan u zowel in het Nederlands als in het Engels adviseren en begeleiden.

Jaap is onder meer lid van:

  • Rotaryclub Naarden-Bussum
  • FIN Bedrijvenvereniging Naarden-Bussum
  • Dutch Corporate Finance Association
  • Vereniging voor Gezondheidsrecht
  • Nederlandse Vereniging voor Energierecht
  • Association for Corporate Growth NL (ACG Holland)
  • BOBB Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht