Annelies Grosscurt

Annelies Grosscurt

Advocaat & mediator

Annelies Grosscurt is in 2003 cum laude afgestudeerd in privaatrecht en strafrecht aan de Universiteit Utrecht en vervolgens begonnen aan een carrière in de advocatuur. In 2013 heeft zij de overstap gemaakt naar De Haan Advocaten & Notarissen.

In de loop der jaren heeft Annelies zich gespecialiseerd in het verbintenissenrecht (onder andere wanprestatie, incasso, onrechtmatige daad) en personen- en familierecht. Zij heeft de juridische specialisatieopleiding Familierecht en een mediationopleiding van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) afgerond. Daardoor is zij goed onderlegd om zowel eenzijdige echtscheidingsprocedures te voeren als mensen te begeleiden bij het samen, in goed overleg, regelen van de gevolgen van hun echtscheiding in een mediationtraject met oog voor de kinderen of andere gezamenlijke belangen. Verder behandelt zij onder andere zaken op het gebied van verdeling van huwelijksgemeenschappen, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, gezag- en omgangskwesties en alimentatiezaken.

Annelies is lid van de vFAS en als mediator ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Mediators federatie Nederland (MfN-register). Ook houdt zij een maandelijks echtscheidingsspreekuur in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).