Evert van der Meer

Evert van der Meer

Advocaat

Evert van der Meer is sinds maart 2017 als strafrechtadvocaat verbonden aan De Haan Advocaten & Notarissen.

Na het afronden van zijn studie rechten in Groningen is hij ruim 20 jaar werkzaam geweest als strafrechtadvocaat in Friesland. In die periode heeft hij veel ervaring opgedaan in alle facetten van het strafrecht.

Daarbij moet onder meer gedacht worden aan rechtsbijstand in economische en financiële strafzaken.

Tot zijn werkterrein behoort ook het bijstaan van verdachten  in o.a. ernstige geweldszaken (moord en doodslag) , verkeersstrafzaken en zedenzaken. Maar ook cliënten die verdacht worden van andere commune delicten zoals diefstal, verduistering of witwassen kunnen op zijn inzet rekenen.

Daarnaast staat hij veel cliënten bij aan wie de maatregel van tbs is opgelegd. Hij adviseert zijn cliënten gedurende de behandeling en verleent rechtsbijstand bij verlengingszittingen in het gehele land.

In een strafzaak staat de behandeling op de terechtzitting doorgaans centraal. Om een goede verdediging neer te zetten is een gedegen voorbereiding van essentieel belang waarbij nauwe samenwerking en goed overleg met de cliënt voorop staat.

Evert van der Meer is werkzaam op de vestiging Groningen - Turfsingel en maakt deel uit van het arrondissement Noord-Nederland.