Floris Beenhakker

Floris Beenhakker

Advocaat

Floris Beenhakker is sinds medio 2016 aan De Haan Advocaten & Notarissen verbonden. Floris wordt ingeschakeld voor het adviseren en bijstaan van medici, paramedici en andere zorgverleners in Noord-Nederland in al hun praktijkgerelateerde zaken.

Floris is bekend met het medische jargon doordat hij, naast een juridische achtergrond, ook een medische achtergrond heeft. Voordat hij in 2008 voor de advocatuur koos, was hij werkzaam in de gezondheidszorg: praktiserend, wetenschappelijk, leidinggevend en beleidsmatig. Doordat hij dezelfde ‘taal’ spreekt, maakt dit het bespreken van bijvoorbeeld een tucht- of klachtzaak makkelijk. Daarnaast is Floris bekend met de vele facetten van de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg en de vele ontwikkelingen op dit gebied.

In zijn strategie en aanpak houdt Floris er nadrukkelijk rekening mee dat de (para)medicus/zorgverlener in de spotlights staat en dat (samen)werken in een praktijk, een behandelcentrum of een ziekenhuis vaak niet eenvoudig is. Uiteraard kunt u ook voor al uw niet-praktijk gerelateerde zaken bij De Haan Advocaten & Notarissen terecht.

Floris is onder meer lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en Pro Excolendo Iure Patrio.

Mr. drs. Floris Beenhakker maakt deel uit van het arrondissement Nood-Nederland.