Freerk Gätjens

Freerk Gätjens

Advocaat flexibele schil

Freerk Gätjens is sinds 2011 werkzaam als (zelfstandig) advocaat. Freerk is eigenaar en naamgever van het in Zwolle gevestigde niche-advocatenkantoor Steuerrechtskanzlei Freerk Gätjens Rechtsberatung & Steuerberatung. Daarnaast maakt hij sinds november 2017 deel uit van de flexibele schil van De Haan Advocaten & Notarissen. Klik hier voor nadere informatie over de flexibele schil van De Haan Advocaten & Notarissen.

Als hoofd van de German Desk staat Freerk in de dagelijkse praktijk voornamelijk Nederlandse en Duitse ondernemingen bij op het gebied van (grensoverschrijdende) fiscale vraagstellingen en geschillen met de fiscus. Ook is hij gespecialiseerd in  (Duits en Nederlands) ondernemingsrecht (M&A) en compliance issues.

Freerk heeft meerdere fiscale opleidingen/studies afgerond in zowel Nederland als Duitsland. In functies als inspecteur, head of tax and legal van een beursgenoteerd Duits vennootschap en belastingadviseur (nationaal/internationaal) bij een Big4 kantoor, leerde hij de fiscale wereld vanuit meerdere perspectieven kennen en ervaren.

Vanwege zijn met succes afgeronde studie aan de PAO- Leiden is Freerk advocaat belastingkundige (NVAB). Ook is hij belastingadviseur (NOB). Verder heeft hij als gewezen inspecteur van de Duitse Belastingdienst de titel ”Diplom- Finanzwirt” en is hij sinds 2007 “Fachanwalt für Steuerrecht” (Mitglied der Arbeitsgemeinschafts Steuerrecht beim DAV). Freerk is sinds meerdere jaren lid van de commissie recht en belastingen van de DNHK. 

Mr. Freerk Gätjens maakt deel uit van het arrondissement Overijssel. Vanwege zijn Duitse nationaliteit is hij daarnaast ook toegelaten Rechtsanwalt bij het Landgericht Kassel/Duitsland.