Henderi Lenting

Henderi Lenting

Advocaat

Henderi is na zijn studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (specialisaties privaatrecht en staats- en bestuursrecht) in augustus 2011 beëdigd als advocaat. Hij beschikt over ruime ervaring als procesadvocaat en is specialist op het gebied van het vastgoed-, bouw- en het aansprakelijkheidsrecht.

Na zijn beëdiging heeft Henderi gewerkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor in het oosten van het land. Op dit kantoor was hij werkzaam op één van de grootste schadesecties van Nederland.

Na het afronden van de Beroepsopleiding Advocatuur is Henderi in 2014 in dienst getreden bij De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen, waar hij deel uitmaakt van de secties Vastgoed en Civiel Recht. Hij adviseert cliënten onder andere over koop/verkoop, huur, bouw en aansprakelijkheden.

Henderi heeft in 2016 de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht gevolgd en met succes afgerond. In 2018 heeft Henderi de opleiding Privaatrechtelijk Bouwrecht van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten en het Instituut voor Bouwrecht gevolgd en eveneens met succes afgerond.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten:

  • Lid Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A)
  • Lid Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ)
  • Lid Stichting Bouwsociëteit Groningen
  • Lid Jong Onroerend goed Groningen (JOG)
  • Coördinator Steunpunt Bevingschade

Henderi Lenting is werkzaam op de vestiging Groningen en maakt deel uit van het arrondissement Noord-Nederland.