Janneke Biesheuvel-Hoitinga

Janneke Biesheuvel-Hoitinga

Advocaat

Janneke studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie Bedrijfsrecht. Nadat zij in 2010 cum laude is afgestudeerd, is Janneke enkele jaren als onderzoeker en docente verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze heeft zich in die jaren gespecialiseerd in toezicht bij (beurs)vennootschappen en corporate governance. Ze heeft verscheidene artikelen op dat gebied gepubliceerd en was medeverantwoordelijk voor twee onderzoeken naar raden van commissarissen bij beursvennootschappen in opdracht van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. In haar onderzoek richt Janneke zich mede op bestuur en toezicht bij zorginstellingen.

Naast haar wetenschappelijk carrière is Janneke na haar afstuderen werkzaam geweest als bedrijfsjurist bij een arbodienst. In 2016 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur. Janneke is als advocaat werkzaam geweest op een advocatenkantoor in het midden van het land, gespecialiseerd in het gezondheidsrecht.

Sinds 2017 is Janneke verbonden aan ons kantoor. Zij maakt deel uit van de sectie Gezondheidszorg en richt zich op het adviseren en bijstaan van zorginstellingen en zorgprofessionals over uiteenlopende gezondheidsrechtelijke vraagstukken.

Janneke Biesheuvel-Hoitinga is werkzaam op de vestiging Groningen en maakt deel uit van het arrondissement Noord-Nederland.