Anna Kwint-Ocelíková

Anna Kwint-Ocelíková

Wat is je achtergrond?
Op mijn vijftiende ben ik geëmigreerd naar Nederland vanuit voormaling Tsjecho-Slowakije. In Nederland heb ik de middelbare school afgemaakt en daarna ben ik rechten gaan studeren in Groningen. Na mijn studie heb ik gewerkt als docent Nederlands recht bij de Hanzehogeschool in Groningen. Na vier jaar heb ik besloten om de uitdaging op te zoeken en de overstap te maken naar de advocatuur. 

Hoe ben je bij De Haan terecht gekomen?
Ik heb tijdens mijn studie zes weken stage gelopen bij De Haan en zo kennis gemaakt met het kantoor.

Waarom heb je voor De Haan gekozen?
De Haan is een no-nonsense kantoor waar veel jonge en enthousiaste mensen werken. Tijdens mijn stage heb ik gemerkt hoe goed de sfeer was. De deuren van de advocaten stonden altijd open en ik kon met al mijn vragen binnenkomen. Bij De Haan heb je echt het gevoel dat je nooit alleen staat en in een team werkt.   

Wat vind je van De Haan als werkgever?
De Haan is een commercieel bedrijf. Dat wist ik toen ik bij De Haan solliciteerde. In de afgelopen drie jaar heb ik echter gemerkt dat bij De Haan veel aandacht wordt besteed aan hetgeen medewerkers nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen en om zich happy te voelen. Er is veel ruimte en aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De Haan zorgt goed voor haar werknemers.   

Hoe ervaar je de werkomgeving?
De werkomgeving is prettig. Er is geen sprake van hiërarchie en dat vind ik zelf erg prettig.

Wat maakt je werk bijzonder?
De afwisseling in de dagelijkse werkzaamheden en het contact met mensen. In mijn werk is geen dag hetzelfde. Het zoeken naar creatieve oplossingen en de uitdaging maakt mijn werk speciaal. Als advocaat sta je elke dag in de frontlinie en dat is iets wat weinig juridische dienstverleners kunnen zeggen. Mijn cliënten tref ik meestal aan in een moeilijke situatie en het geeft een waanzinnig goed gevoel als je mensen kunt helpen.

Wanneer past iemand goed bij De Haan?
Je past goed bij de Haan als je ambitieus, doortastend en ondernemend bent.