Veronique Wegter

Veronique Wegter

Wat is je achtergrond?
Als student wist ik al dat ik een togaberoep wilde uitoefenen. Tijdens en na mijn rechtenstudie heb ik gewerkt bij de rechtbank in Groningen. In die periode heb ik erg veel geleerd en op alle rechtsgebieden zittingen bijgewoond. In de zittingszaal ontstond mijn liefde voor het pleiten. De advocatuur leek mij dynamisch en zeer uitdagend.

Hoe ben je bij De Haan terecht gekomen?
Na een paar jaar op de rechtbank vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Toen ik de vacature bij De Haan Assen voorbij zag komen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld.

Wat vind je van De Haan als werkgever?
Voor mij is van grote waarde dat De Haan, als grootste juridische dienstverlener van het Noorden, een full service kantoor is. Van een advocaat bij De Haan wordt verwacht dat je je specialiseert in een rechtsgebied en je kennis en vaardigheden op peil houdt. Na de algemene advocaatstage kreeg ik de mogelijkheid om mij te specialiseren in het personen- en familierecht. Inmiddels ben ik aspirant-lid van de vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators. Verder vind ik het van grote waarde dat De Haan zijn medewerkers stimuleert om maatschappelijk betrokken te zijn. Vorig jaar heeft de sectie personen- en familierecht samen met Elker Groningen een bijeenkomst georganiseerd om aandacht te vragen voor de positie van het kind in een (v)echtscheiding.

Wat maakt je werk bijzonder?
Je hebt als advocaat de taak om voor de belangen van jouw cliënt op te komen. Dit vergt juridische kennis maar ook een praktische en realistische instelling. Een advocaat kan mensen echt helpen en bijdragen aan het vinden van een oplossing voor problemen op allerlei gebieden. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en geen dag is hetzelfde.