Peter Idema

Peter Idema

Commercieel Manager

Peter Idema is al meer dan 20 jaar werkzaam in verschillende commerciële functies. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de RuG, startte hij op de marketingafdeling van Albron Catering in Utrecht. Na twee jaar maakte hij de overstap naar KPN/PTT Post, waar hij als senior productmanager de business to business markt bediende. Vervolgens beklom hij bij NDC mediagroep de carrière-ladder. Peter begon er als management trainee en werd hij via new business manager uiteindelijk marketing-manager en interim-directeur. In 2015 maakt hij de overstap naar De Haan Advocaten & Notarissen.

Peter heeft zeer ruime ervaring in het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsvormen en co-creatie. Hij heeft een scherpe neus voor marktkansen en denkt vanuit de behoeften van de (potentiële) klant. Omdat de traditionele marktmodellen in de juridische branche aan verandering onderhevig zijn is het out-of-the-box denken van Peter zeer waardevol in menige discussie. Peter is inspirerend, oplossingsgericht, commercieel vaardig en hij houdt van cijfers. Met zijn scenario-denken draagt hij bij aan het bereiken van de gewenste oplossingen, waarbij hij denkt vanuit het overkoepelende belang.

Peter heeft als commercieel manager als belangrijkste aandachtsgebieden het werven en behouden van klanten, het verder verbeteren van de klantfocus en het ontwikkelen van nieuwe marktmodellen.

Naast het werk voor De Haan Advocaten & Notarissen is Peter actief op verschillende terreinen. Momenteel is hij:

  • lid van het bestuur van Stichting Game Incubator Noord Nederland;
  • lid van het bestuur van de Groninger Harener Hockeyclub ‘Groningen’.