Wilke Koopmans

Wilke Koopmans

Advocaat

Wilke Koopmans is strafrechtadvocaat bij De Haan Advocaten & Notarissen. Zij vertegenwoordigt de belangen van cliënten in allerlei verschillende soorten strafzaken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan geweldszaken, verkeersstrafzaken, drugszaken en zedenzaken. Ook staat zij cliënten bij die te maken krijgen met het bestuurs(straf)recht. Haar werkwijze kenmerkt zich door een nauwe samenwerking met de cliënt, een kritische blik ten opzichte van het dossier en gedrevenheid om het uiterste uit de zaak te halen.

Wilke studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen en behaalde zowel de master Strafrecht en Criminologie als Privaatrecht. Sinds 2017 is zij verbonden aan De Haan Advocaten & Notarissen. Als juridisch medewerker heeft zij aan meerdere omvangrijke en complexe strafzaken meegewerkt. In het kader van haar afstudeerscriptie heeft Wilke wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vraag in hoeverre een bekennende verklaring van een verdachte aan een politie-informant (“undercoveragent”) in strijd is met het zwijgrecht.

Wilke is aangesloten bij de Jonge Balie Groningen-Assen.

Wilke Koopmans is werkzaam op de vestiging Groningen - Turfsingel en maakt deel uit van het arrondissement Noord-Nederland.