Personen- en familierecht | Mediation

De familierecht specialisten en mediators van DeHaan adviseren en ondersteunen u bij (echt)scheidingen, alimentatie, mediation, omgangsregelingen en meer.

Personen- en familierecht

DeHaan Advocaten en Notarissen vindt het belangrijk om haar cliënten op ieder rechtsgebied te kunnen adviseren en zo nodig in een procedure bij te staan, ook wanneer de problemen zich voordoen in de relationele sfeer of bij de afwikkeling van een nalatenschap. Juist dan is gedegen juridisch advies van betrokken advocaten belangrijk. Daarom werken er bij DeHaan ook advocaten die zich hebben gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij staan u met raad en daad terzijde tijdens een ingrijpende periode in uw leven.

(Echt)scheiding

Een (echt)scheiding of een verbreking van een samenleving zorgt vaak voor een onzekere en onrustige periode waarin de emoties vaak hoog oplopen. Dat maakt het extra moeilijk om de juiste keuzes te maken en beslissingen te nemen. Een (echt)scheiding is een kwestie met vele aspecten. U krijgt te maken met zaken waar u waarschijnlijk nog nooit eerder mee te maken heeft gehad of zelfs maar over heeft nagedacht.

Naast het maken van afspraken over de kinderen, de alimentatie en de woning, moet er ook worden nagedacht over de verdeling van de (huwelijks)gemeenschap of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden en de verevening van de opgebouwde pensioenen. Het is fijn als u hierbij advies en ondersteuning krijgt van een advocaat met kennis van zaken. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn is het zaak om de periode van onzekerheid en conflict zo kort mogelijk te houden.

Voor het bijstaan van een ondernemer in een (echt)scheiding is specifieke kennis vereist van ondernemingen. Dit geldt bij de verdeling van de (huwelijks)gemeenschap of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden maar ook bij het maken van afspraken over de kinder- en/of partneralimentatie. Daarnaast moet er op fiscaal gebied aan veel dingen worden gedacht. Hiervoor kunt u uiteraard terecht bij één van onze specialisten.

Op onze speciale echtscheidingspagina kunt u terecht voor gedetailleerde informatie en verwijzen we u door naar onze echtscheidingsspecialisten.

Mediation/bemiddeling

Indien u en uw ex-partner ervoor kiezen om de regie in eigen hand te houden door in onderling overleg afspraken te maken over de gevolgen van de (echt)scheiding, dan is mediation de beste optie. In een mediationtraject maakt u samen, onder begeleiding van een ervaren advocaat/mediator, afspraken over alle onderwerpen waar u afspraken over moet maken. De mediators van DeHaan beschikken over de juiste vaardigheden en technieken om het gesprek in goede banen te leiden en u daarnaast van gedegen juridisch advies te voorzien.

Kinder- en partneralimentatie, omgang en gezag

Ook al heeft u uw zaken in het verleden goed geregeld, het kan zijn dat de tijdens de (echt)scheiding gemaakte afspraken niet meer voldoen en/of niet meer werken. Zo kan uw inkomen in negatieve zin wijzigen, waardoor de door u te betalen kinder- en/of partneralimentatie herzien moet worden. Het kan ook zijn dat een omgangsregeling niet meer goed loopt of dat het hebben van gezamenlijk gezag tot problemen leidt, bijvoorbeeld omdat de andere ouder weigert beslissingen te nemen. In al deze gevallen en voor al uw overige vragen op het gebied van personen- en familierecht kunt u bij ons terecht.

Wat kunt u van ons verwachten?

De advocaten van de sectie personen- en familierecht zijn specialisten in hun vakgebied. Zij voorzien u op een eerlijke en betrokken wijze van gedegen advies en, mocht dat nodig zijn, dan staan zij u bij en behartigen zij uw belangen in een procedure. Alles is erop gericht om u zo goed mogelijk te ondersteunen in een emotioneel zware periode en deze zo kort mogelijk te laten zijn, zodat u verder kunt met uw leven. Aandacht voor uw zaak, dat is waar wij voor staan.

Meer informatie | Personen- en familierecht