Arlette van Wessel

Arlette van Wessel is sinds januari 2019 als advocaat en zakelijk mediator werkzaam bij DeHaan Advocaten en Notarissen.

Als advocaat heeft Arlette uitgebreide (proces)ervaring op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht, met een bijzondere aandacht voor:

  • productaansprakelijkheid;
  • product recall;
  • bedrijfsaansprakelijkheid; en
  • werkgeversaansprakelijkheid.

Ook adviseert en procedeert Arlette op het gebied van dekkingsgeschillen inzake aansprakelijkheidsverzekeringen (AVB; product recall, D&O), opstalverzekeringen en technische verzekeringen (CAR).

Zij rekent vooral bedrijven in de maakindustrie (food en non-food) tot haar cliëntenkring, net als  assuradeuren en verzekeraars.

Als mediator begeleidt Arlette commerciële partijen bij het zelf vinden van een oplossing voor zakelijke geschillen zodat een gang naar de rechter kan worden voorkomen. In het bijzonder wordt zij ingezet bij geschillen over handels-, aansprakelijkheids- en verzekeringszaken.

Arlette rondde haar studie Nederlands recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen af in 2007, waarna zij ruim 10 jaar als advocaat werkte bij Houthoff te Rotterdam en NautaDutilh te Amsterdam, alsmede een periode te Brussel. In 2011 voltooide Arlette cum laude de Grotius opleiding Onderneming & Aansprakelijkheid. In 2019 rondde zij bij het ADR Instituut de beroepsopleiding tot Legal Mediator af.

Rechtsgebiedenregister
Arlette van Wessel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Verbintenissenrecht
  • Verzekeringsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

Gerelateerde posts