Christoph Koning

Christoph Koning is sinds 2020 verbonden aan DeHaan Advocaten en Notarissen. In 2021 is Christoph beëdigd tot advocaat.

Christoph is werkzaam binnen het ondernemingsrecht. Hij houdt zich bezig met commerciële contracten, fusies en overnames en zaken over bestuurdersaansprakelijkheid.

Christoph studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens zijn studie heeft hij ervaring opgedaan bij zowel internationale kantoren in de Randstad, als bij een kleinschalig kantoor in het noorden van Nederland. Christoph heeft ervoor gekozen om bij DeHaan Advocaten en Notarissen te werken zodat hij zich met interessante en complexe zaken kan bezighouden, binnen een toegankelijke, informele kantoorcultuur.

Fusies en overnames, bestuurdersaansprakelijkheid

Christoph heeft gewerkt aan bedrijfsovernames die zowel binnen Nederland plaatsvonden, als overnames met een internationaal karakter. De transacties hadden betrekking op organisaties in uiteenlopende sectoren. Denk hierbij aan bedrijven die actief zijn in de ICT-dienstverlening, de farmaceutische industrie, de maakindustrie, de verzekeringsbranche en de gezondheidszorg. De werkzaamheden van Christoph bestaan uit het opstellen van transactiedocumentatie, het voeren van onderhandelingen en het begeleiden van afrondende werkzaamheden bij en na een overname.

Daarnaast treedt Christoph regelmatig op als advocaat in bestuurdersaansprakelijkheidskwesties. Christoph heeft ervaring in het bijstaan van zowel een schuldeiser als een aangesproken bestuurder.

Wilt u een persoonlijk gesprek met Christoph over een juridisch vraagstuk? Neem dan gerust contact met hem op.