Emmy Strijker

Emmy Strijker werkt sinds juli 2019 als kandidaat-notaris familierecht bij DeHaan Advocaten en Notarissen op de vestigingen Leeuwarden en Stiens.

Na haar studie notarieel recht en Nederlands recht is Emmy in 1996 als allround kandidaat-notaris gaan werken bij een groot kantoor in het Noorden van het land.

Daarna heeft Emmy de overstap gemaakt naar de rechtbank in Assen, waar zij als stafjurist in de civiele sector heeft gewerkt. Vanaf 2010 werkte ze als stafjurist bij het gerechtshof in Leeuwarden, ook in de sector civiel. Haar werkzaamheden bestonden daar uit het schrijven van conceptuitspraken in handelszaken, familiezaken en in korte gedingen. Bij het gerechtshof maakte zij deel uit van het team dat zich richtte op verdelingszaken (nalatenschap en echtscheiding), verzekeringsrecht en zakelijke rechten.

Omdat de praktijk trok is Emmy in 2015 teruggekeerd in het notariaat. Als kandidaat-notaris is Emmy vervolgens werkzaam geweest in het ondernemingsrecht en familierecht. Met haar komst bij DeHaan Advocaten en Notarissen gaat Emmy zich richten op het familierecht, waar haar hart ligt.

Emmy gaat – daar waar dit mogelijk is – oplossingsgericht te werk.  In andere gevallen zal Emmy u van gedegen juridisch advies voorzien en daarbij ook haar bij rechtbank en gerechtshof opgedane ervaring inzetten.

Zij is jaren bestuurslid geweest in het primair onderwijs in Drachten. Sinds 2018 is zij voorzitter van de medezeggenschapsraad van de basisschool in haar woonplaats Oudega. Ook was zij lid en voorzitter/bestuurslid van Ladies’ Circle 21 De Friese Wouden in Drachten. In haar vrije tijd voetbalt zij (recreatief). Verder is zij een liefhebber van schaatsen en skiën. De roots van Emmy liggen in Drenthe, waarna ze jaren voor studie en werk in Groningen heeft gewoond. Sinds 2001 woont Emmy in Friesland en is daar inmiddels (ook) geworteld. Op Fries spreken heeft Emmy geen voldoende, maar Fries verstaan kan zij des te beter.

Dus praat mar Frysk.

Gerelateerde posts