Henderi Lenting

Henderi is na zijn studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (specialisaties privaatrecht en staats- en bestuursrecht) in augustus 2011 beëdigd als advocaat. Hij beschikt over ruime ervaring als procesadvocaat en is specialist op het gebied van het vastgoed-, bouw- en het aansprakelijkheidsrecht.

Na zijn beëdiging heeft Henderi gewerkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor in het oosten van het land. Op dit kantoor was hij werkzaam op één van de grootste schadesecties van Nederland.

Na het afronden van de Beroepsopleiding Advocatuur is Henderi in 2014 in dienst getreden bij DeHaan Advocaten en Notarissen in Groningen, waar hij deel uitmaakt van de secties Vastgoed en Civiel Recht. Hij adviseert cliënten onder andere over koop/verkoop, huur, bouw en aansprakelijkheden.

Henderi heeft in 2016 de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht gevolgd en met succes afgerond. In 2018 heeft Henderi de opleiding Privaatrechtelijk Bouwrecht van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten en het Instituut voor Bouwrecht gevolgd en eveneens met succes afgerond.

Rechtsgebiedenregister
Henderi Lenting heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht
    • Bouwrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Gerelateerde posts