Mark Jonker Roelants

Mark Jonker Roelants is notaris en sinds 2012 als partner verbonden aan DeHaan Advocaten en Notarissen. Mark is voorzitter van de sectie Vastgoedrecht van DeHaan. Sinds 2019 vormt hij samen met Ali Ben Daoued de Raad van Bestuur van DeHaan.

Mark is gespecialiseerd in complexe vastgoedvraagstukken, financiering van vastgoed en zekerheden. Na zijn studie rechten in Groningen is hij gaan werken bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn te Den Haag en tot 2007 bij Nauta Dutilh N.V. te Amsterdam en Rotterdam. Sindsdien was Mark verbonden aan het Friese kantoor AGW Notarissen. Het kantoor is inmiddels gefuseerd met DeHaan.

Vastgoed, financiering en zekerheden

Mark is betrokken (geweest) bij de grotere vastgoedprojecten in Nederland. Zijn werkgebied loopt letterlijk van Limburg tot de Waddeneilanden.

Mark geeft regelmatig advies bij verkoop of aankoop van onroerend goed. Hij heeft een ruime ervaring in het opzetten van grote projecten. Denk hierbij aan de grondverwerving, splitsing en uitponding van woning-, winkel en kantoorpanden, de aan- en verkoop van onroerend goed portefeuilles, sale en lease back constructies, binnenstedelijke herontwikkeling, het overdragen en het bezwaren van televisiekabelnetwerken en gas- en elektriciteitsnetwerken en het veilen van bijzondere vastgoedobjecten en vergunningen. Mark begeleidt en adviseert professionele cliƫnten zoals corporaties, zorginstellingen, institutionele beleggers en overheden bij het redigeren van contracten, het opzetten van structuren en het oprichten van doelvennootschappen.

Daarnaast is Mark als adviseur en penvoerder betrokken geweest bij (her-)financieringstransacties, het opstellen van algemene hypotheekvoorwaarden, geldleningdocumentatie en modelakten voor verschillende Nederlandse banken.

Gerelateerde posts