Pieter Huitema

Na het afronden van zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen is Pieter Huitema in 2002 beëdigd als advocaat. Vanaf 2005 is Pieter werkzaam bij DeHaan Advocaten en Notarissen in Groningen. Sinds 2012 is hij als partner aan het kantoor verbonden.

Pieter is gespecialiseerd in het huur- en vastgoedrecht, projectontwikkeling en onteigening. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Pieter heeft zeer veel ervaring in het behandelen van massaschades namens claimstichtingen en omvangrijke complexe aansprakelijkheidsvraagstukken. Een van de bekendste massaclaims is die van de Stichting WAG tegen de NAM tot vergoeding van de waardevermindering van de woningen in de Provincie Groningen door aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Hij geeft leiding aan het team van advocaten dat zich bezighoudt met enkele grote schadeclaims naar aanleiding van de aardbevingen in Groningen.

Tot zijn klantenkring behoren onder andere woningbouwcoöperaties, vastgoedbeleggers, aannemers, makelaarskantoren en verschillende andere bedrijven.

Als advocaat geeft Pieter in beginsel de voorkeur aan een praktische en oplossingsgerichte insteek, maar hij schuwt niet om daar waar nodig de zaak tot op de bodem uit te procederen.

Pieter heeft de Grotius-opleiding vastgoed afgerond. Ook heeft Pieter gepubliceerd in diverse juridische tijdschriften.

Gerelateerde posts