Uitnodiging workshop “Internationale contracten, Take the lead!”

4 februari 2020

Wij nodigen u van harte uit voor de workshop “Internationale contracten, Take the lead!”

Deze workshop wordt gehouden in het Van der Valk Hotel te Leeuwarden op 10 maart 2020 van 15.00 uur tot 17.00 uur met aansluitend een borrel. U bent welkom vanaf 14.30 uur.

Datum10 maart 2020
Tijdstip14:30 - 17:00 uur
LocatieLeeuwarden

 
In het eerste deel van onze workshop gaan we in op de totstandkoming van (internationale) contracten. Onderwerpen zoals, waar moet u op letten bij het maken van mondelinge of schriftelijke afspraken (waaronder via e-mail), wat is het belang van modelcontracten en algemene voorwaarden en wanneer kan het nuttig zijn een LOI (Letter of Intent) overeen te komen, zullen worden besproken.

In het tweede deel van onze workshop gaan we dieper in op de veel voorkomende clausules in contracten. Welke bekende (boilerplate) clausules mogen niet ontbreken, en hoe belangrijk zijn eigenlijk de overwegingen (whereas) in een contract? Ook bekijken we wat u vooraf kunt regelen, denk bijvoorbeeld aan terugverdientijd van investeringen, overname personeel en bij een geschil de rechtskeuze en bevoegde rechter, voor het moment dat het contract beëindigd wordt. Al deze vragen komen tijdens onze workshop aan bod en worden uitgewerkt met bruikbare clausules en praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak.
 
Graag sluiten wij met de inhoud van de workshop aan bij de actualiteit in uw praktijk. Uiteraard is er de mogelijkheid tijdens de workshop ervaringen te delen en vragen te stellen. Indien u nu al specifieke vragen heeft die u tijdens deze workshop graag (anoniem) besproken ziet worden dan vernemen wij die graag.

Programma

  • 14.30 uur    Inloop
  • 15.00 uur    Deel 1: Totstandkomingsperikelen & LOI
  • 15.45 uur    Pauze
  • 16.00 uur    Deel 2: Opstellen van het contract & veel voorkomende clausules
  • 17.00 uur    Afsluitende borrel

Waar, wanneer en praktische informatie

  •  Wanneer: dinsdag 10 maart 2020
  •  Waar: Van der Valk, Lynbaan 35, Leeuwarden
  •  Kosten: aan deelname van de workshop zijn geen kosten verbonden en introducés zijn welkom.

Aanmelden