Meinette Venema

Na het afronden van haar studie notarieel recht aan de Rijksuniversiteit in Groningen is Meinette in 1996 gaan werken als kandidaat-notaris in Den Haag. Ruim drie jaar later verruilde zij het Haagse notariskantoor voor een gecombineerd advocaten- en notarissenkantoor in Groningen. In 2011 maakte zij de overstap naar DeHaan Advocaten en Notarissen.

Een van de specialiteiten van Meinette is estate-planning. Meinette maakt optimaal gebruik van de juridische mogelijkheden om, zowel bij leven als na overlijden, fiscaalvriendelijke vermogensoverdracht naar de volgende generatie te realiseren. Daarbij kan het gaan om overdracht van particulier vermogen, maar ook om bedrijfsoverdracht. Meinette heeft daarbij niet alleen aandacht voor zakelijke overwegingen; de menselijke kant van de zaak krijgt ook de nodige aandacht.

Veel burgers denken bij een notaris aan een akten-producent, valt Meinette op. Zelf ziet zij zich liever als ‘notarieel adviseur van wieg tot graf’. De toegevoegde waarde van het hebben van een vaste notaris zit, volgens Meinette, in het totaalplaatje. “Als ik de familie en/of de onderneming van mijn cliënt ken, kan ik ongevraagd adviseren wanneer ik denk dat een wetswijziging of een bepaalde tip voor mijn cliënt relevant is.”

Meinette adviseert u graag over bijvoorbeeld testamentenhuwelijkse voorwaardensamenlevingsovereenkomstenlevenstestamenten, het afwikkelen van nalatenschappen en verdelen van gemeenschappen tussen ex-partners. Daarnaast is ze regelmatig verantwoordelijk voor de overdracht van zeeschepen en betrokken bij juridische advisering over scheepvaartvraagstukken. 

Gerelateerde posts