Pieter Huitema

Na het afronden van zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen is Pieter Huitema in 2002 beëdigd als advocaat. Hij heeft enkele jaren gewerkt als advocaat in de sectie vastgoed en overheid bij het advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann. Daarna heeft Pieter de overstap gemaakt naar DeHaan Advocaten en Notarissen in Groningen en hij is sinds 2012 als partner aan het kantoor verbonden.

Pieter is gespecialiseerd in het huur- en vastgoedrecht, projectontwikkeling en onteigening. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Pieter heeft zeer veel ervaring in het behandelen van massaschades en omvangrijke complexe aansprakelijkheidsvraagstukken. Een van de bekendste massaclaims is die van de Stichting WAG tegen de NAM tot vergoeding van de waardevermindering van de woningen in de Provincie Groningen door aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Meer dan 5000 huiseigenaren hebben zich verenigd in de Stichting WAG en Pieter staat deze stichting bij in de gerechtelijke procedures en geeft leiding aan het team van advocaten dat zich bezighoudt met enkele grote schadeclaims naar aanleiding van de aardbevingen in Groningen.

Tot zijn klantenkring behoren onder andere woningbouwcoöperaties, vastgoedbeleggers, aannemers, makelaarskantoren en verschillende andere bedrijven.

Als advocaat geeft Pieter in beginsel de voorkeur aan een praktische en oplossingsgerichte insteek, maar hij schuwt niet om daar waar nodig de zaak tot op de bodem uit te procederen.

Pieter heeft de Grotius-opleiding vastgoed afgerond. Ook heeft Pieter gepubliceerd in diverse juridische tijdschriften.

Gerelateerde posts