Uitnodiging Kennissessie de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging

3 januari 2024

Op 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging in werking getreden. Voor woningcorporaties zullen deze wetten de nodige veranderingen met zich brengen. Wij nodigen u graag uit voor een bijeenkomst op 6 februari waarin wij u op de hoogte brengen over de gevolgen van deze wetten in de praktijk.

De Omgevingswet

Door de Omgevingswet gaat bijna het hele omgevingsrecht op de schop; 26 wetten, 60 algemene maatregelen van bestuur en 72 ministeriële regelingen worden samengevoegd tot 1 wet, 4 algemene maatregelen van bestuur en 1 ministeriële regeling. Door de grote woningbouwopgave die wij momenteel kennen, willen woningbouwcorporaties het liefst zo snel als mogelijk bouwen. Maar wat betekent de invoering van de Omgevingswet voor het bouwen? Wat verandert er per 1 januari 2024 juist voor het bouwen van woningen? Tijdens de bijeenkomst zoemen wij in op dit deelonderwerp van de Omgevingswet en nemen wij u mee wat voor woningcorporaties wijzigt.

De Wet kwaliteitsborging

Na tientallen jaren debatteren is de nieuwe Wet Kwaliteitsborging dan toch nog uiteindelijk ingevoerd en zal die gefaseerd in werking treden. Wat betekent dat voor de corporaties? Er verandert veel. De kwaliteitsborger krijgt een belangrijke rol en de rol van de gemeente wordt minder groot. Tevens wordt het Burgerlijk Wetboek aangepast. In deze bijeenkomst proberen we u zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Datum: dinsdag 6 februari 2024
Tijdstip: 10:45 uur – 14:00 uur (inclusief lunch)
Locatie: BAZ, Grote Voort 291-B (Engie Toren) in Zwolle
Sprekers: Sander van Gent en Robert van Dijke

Meld u nu aan!

Voorafgaand en tijdens de bijeenkomst heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Meld u nu aan en stel gelijk uw vragen, dan kunnen wij daarop in spelen tijdens de bijeenkomst. Uiteraard is het ook nog mogelijk om tijdens de bijeenkomst vragen te stellen. Wij kijken ernaar uit u te mogen begroeten!

Aanmelden Kennissessie de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging