Advocaat

Als noorderling was de keuze om te studeren in Groningen voor mij snel gemaakt. Ik kende de stad al goed, en veel van mijn vrienden kozen ervoor om ook in Groningen te studeren. Via HBO Rechten en een schakeltraject aan de RUG, heb ik uiteindelijk de masters privaatrecht en ondernemingsrecht gecombineerd. Naast mijn studie ben ik actief geweest bij een politieke jongerenorganisatie en bij de studievereniging voor ondernemingsrecht. Ik kan iedereen die studeert aanraden om zich breed te oriënteren. Zo kom je er achter waar jouw voorkeuren en kansen op professioneel gebied liggen. Via verschillende evenementen zoals bijvoorbeeld kantoorbezoeken en congressen kreeg ik goed beeld van het ‘landschap’ binnen de advocatuur. Dit heeft mij enorm geholpen in de keuzes die ik uiteindelijk heb gemaakt.

Hoe ben je terecht gekomen bij DeHaan?

Ik had mijzelf al vroeg voorgenomen om een loopbaan in de advocatuur na te streven. Via verschillende stages en werkstudentschappen, in zowel het noorden als in de randstad, en bij zowel kleine kantoren als bij internationale kantoren, kwam ik erachter dat de advocatuur enorm breed is. De ervaring die ik door het wonen en werken op verschillen plekken heb opgedaan, leidden ertoe dat ik de keuze maakte om mij te richten op een middelgroot kantoor waar aan juridisch uitdagende dossiers wordt gewerkt. Zodoende heb ik contact opgenomen met DeHaan. Ik heb een korte e-mail gestuurd met het verzoek om een keer een kop koffie te drinken. Ik werd uitgenodigd en het gevoel was direct goed.

Waarom heb je voor DeHaan gekozen?

Door mijn gesprekken met medewerkers van DeHaan werd het voor mij duidelijk dat het kantoor uitgebreide mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen. Ik vind het belangrijk om mijzelf te kunnen blijven uitdagen en te blijven leren. DeHaan steekt veel energie in het bieden van scholingsmogelijkheden voor medewerkers. Zo kunnen medewerkers van elkaars praktijk leren via DeHaan Academy, worden regelmatig InCompany trainingen verzorgd door externe juristen en volg je als beginnend advocaat natuurlijk de beroepsopleiding. Daarnaast vind ik het van belang om resultaatgericht te werken. Het geeft mij energie om samen met cliënten doelen te stellen en daar naartoe te werken. Bij DeHaan krijg je hierin veel vrijheid. Zo behandel je als jurist of advocaat vanaf het begin al zelfstandig dossiers. En wanneer je graag eens in de praktijk van een collega wilt meewerken, bestaan daartoe ook voldoende mogelijkheden.

Hoe ervaar je de werkomgeving?

De werkomgeving kenmerkt zich door een open cultuur. Collega’s weten elkaar goed te vinden wanneer in bepaalde zaken bijvoorbeeld specifieke expertise is vereist. Er zijn geen drempels om bij elkaar binnen te lopen om te sparren over een dossier of om bij te praten op informeel gebied.

Wat maakt je werk bijzonder?

Het werk als advocaat is veelzijdig doordat elke zaak, elke cliënt een eigen verhaal heeft. Ik vind het bijzonder dat je in dat verhaal een sturende taak vervult. Samen met de cliënt denk je na over een passende oplossing voor een juridisch vraagstuk of een juridisch probleem. Op deze manier leer je ook weer van jouw cliënt. De ervaring die je opdoet bij het behandelen van dossiers, neem je mee naar toekomstige zaken. Zo raak je nooit uitgeleerd.

Wanneer past iemand goed bij DeHaan?

Iemand past goed bij DeHaan wanneer diegene energie krijgt van het oplossen van juridisch uitdagende en complexe vraagstukken in een nuchtere en veelzijdige werkomgeving. Wanneer je zelf de regie neemt over het pad dat je wilt inslaan in jouw loopbaan, biedt DeHaan de handvatten die je kunt inzetten voor het bereiken van persoonlijke doelen.  

Lees ook het verhaal van

DeHaan beter leren kennen?

Plan een kennismakingsafspraak