Advocaat

In het verleden heb ik als student kennis mogen maken met DeHaan. Tijdens mijn studentstage heb ik zes weken meegedraaid op de vestiging in Leeuwarden. Daarnaast kende ik DeHaan via de Rechtswinkel Leeuwarden waar ik tijdens mijn studie werkzaam was.

Waarom heb je voor DeHaan gekozen?

Mijn stage bij DeHaan beviel goed! Zodoende was ik enthousiast en besloot ik te solliciteren.

Hoe ervaar je de werkomgeving?

Ik ervaar de werkomgeving als behulpzaam en vriendelijk. Ik heb het gevoel dat ik altijd bij mijn collega’s kan binnen lopen als ik tegen bepaalde juridische vraagstukken aanloop. Het gemak waarmee kennis wordt uitgewisseld ervaar ik dan ook als erg prettig. Voor mijn eigen ontwikkeling vind ik dat zeer relevant.

”Het feit dat je soms creatief moet zijn maakt het werken in de advocatuur bijzonder”

Wat maakt je werk bijzonder?

Het bijzondere aan de advocatuur is dat elke kwestie en elk nieuw dossier, weer anders is. Feitelijk zijn er dan bijvoorbeeld minimale verschillen, die wel maken dat de kwestie geheel anders moet worden aangepakt. Dit maakt dat je soms creatief moet zijn en elke keer weer goed met je cliënt moet nagaan welke stappen gezet moeten worden en waar de belangen liggen. Geen geval is gelijk. Voor mij maakt dit het werk uitdagend en kan ik tegelijkertijd mijn creativiteit kwijt. Dit maakt mijn werk bijzonder.

Wanneer past iemand goed bij DeHaan?

Als je met energie en de nodige ambitie je cliënten bij wil staan. Bij DeHaan krijg je bovendien de ruimte om je te ontwikkelen. Leergierigheid komt dan ook zeker van pas!

Lees ook het verhaal van