Kandidaat – notaris

Ik ben geboren en getogen in het noorden van het land. Omdat al mijn vrienden in het noorden woonden was het voor mij logisch om in Groningen te gaan studeren. Op de Rijksuniversiteit Groningen ben ik begonnen met de studie Notarieel Recht. Toen ik in 2010 bijna klaar was met mijn master, was de arbeidsmarkt dusdanig veranderd dat het vinden van een baan als kandidaat-notaris erg moeilijk was. Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten heb ik toen besloten om ook nog de master Fiscaal Recht te volgen. In 2012 heb ik beide masters afgerond.

Hoe ben je bij DeHaan terecht gekomen?
In de zomer van 2012 ben ik begonnen als student-stagiair. In deze periode legde ik ook de laatste hand aan mijn scripties Notarieel- en Fiscaal recht. Tijdens mijn stage was ik betrokken bij een grote herstructurering die aan het eind van dat jaar zou gaan spelen. Veel van mijn werkzaamheden voor deze herstructurering waren in het Engels. Iets wat ik best spannend vond omdat ik sinds de middelbare school geen les meer had gehad in het Engels. Ik zag een kans om mijzelf ‘onmisbaar’ te maken en ben blij dat ik die kans heb gepakt. Uiteindelijk ging het (communiceren in het) Engels mij vrij gemakkelijk af waardoor ik steeds meer verantwoordelijkheid kreeg bij deze herstructurering. Dit bleef niet onopgemerkt en heeft er dan ook toe geleid dat ik aan het einde van de stage werd gevraagd om fulltime bij DeHaan te komen werken. Een aanbod wat ik niet kon afslaan.

”Doordat binnen DeHaan alle rechtsgebieden vertegenwoordigd zijn kun je een cliënt altijd optimaal helpen.”

Hoe ervaar je de werkomgeving?
Het is een fijne werkomgeving met leuke collega’s die altijd bereid zijn om je te helpen en van wie je veel kunt leren. Doordat binnen DeHaan alle rechtsgebieden vertegenwoordigd zijn kun je een cliënt altijd optimaal helpen. Het komt dan ook geregeld voor dat je interdisciplinair samenwerkt met advocaten van andere rechtsgebieden. Deze samenwerking is erg leerzaam en zorgt ervoor dat je ook enige kennis krijgt van de andere rechtsgebieden.

Wat maakt je werk bijzonder?
Mijn werk is bijzonder doordat je nooit weet hoe een dag gaat lopen. Het ene moment ben je bezig met een grote herstructurering of herfinanciering en zit je in een conference-call met mensen van over de hele wereld te discussiëren, het andere moment heb je een startende ondernemer aan tafel zitten die met spoed een B.V. wil oprichten zodat hij diezelfde dag nog kan starten. 

Lees ook het verhaal van

DeHaan beter leren kennen?

Plan een kennismakingsafspraak