DeHaan Advocaten en Notarissen helpt ziekenhuizen en zorginstellingen

1 april 2020

De zorgsector draait momenteel overuren en doet er alles aan om de gezondheid en veiligheid van alle Nederlanders te waarborgen. Helaas zijn er ook in deze bijzondere tijd cybercriminelen actief die  zorginstellingen en zorgaanbieders digitaal aanvallen. Dit doen ze door bijvoorbeeld gijzelsoftware te verspreiden of spam te versturen. 

Wijhelpenziekenhuizen.nl is een initiatief van een aantal grote cyber security partijen. Deze website wil ervoor zorgen dat Nederlandse zorginstellingen belangeloos beschermd worden tegen digitale aanvallen in tijden van de coronacrisis. 

DeHaan Advocaten en Notarissen is als Noordelijk advocaten- en notariskantoor aangesloten bij dit initiatief en staat in deze bijzondere tijd klaar om juridisch advies te verlenen aan zorgorganisaties en instellingen. Het initiatief bestaat uit een landelijk netwerk van cybersafety specialisten. Onze collega Jasper Gevers is hier als privacy en ICT specialist namens ons kantoor bij betrokken. Wanneer er via wijhelpenziekenhuizen.nl een cyberevent binnenkomt, is Jasper beschikbaar om zijn kennis te delen en de getroffen organisatie of instelling te voorzien van advies. 

Werkt u bij een zorgorganisatie of -instelling en wilt u zich aanmelden voor juridisch advies bij een cyberincident? Neem gerust contact op met wijhelpenziekenhuizen.nl via telefoonnummer  033 – 737 06 09 of stuur een e-mail naar cert@wijhelpenziekenhuizen.nl.  

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze privacy en ICT specialist Jasper Geversvia j.gevers@dehaanlaw.nl of 06 – 18 29 28 60.