Pieter van Drooge benoemd tot notaris

11 juli 2019

Pieter van Drooge benoemd tot notaris bij DeHaan Advocaten en Notarissen

Bij Koninklijk Besluit van 19 juni 2019 is mr. Pieter van Drooge benoemd tot notaris. Vandaag, 11 juli 2019, is hij door de Rechtbank Gelderland beëdigd. Pieter van Drooge (38) is sinds 2018 als partner verbonden aan De Haan Advocaten & Notarissen en is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Hij volgt mr. Peter van Dijk op.

Benoeming

Met de benoeming van Pieter komt het totale aantal notarissen bij DeHaan Advocaten en Notarissen op vijf. Voor Pieter is de benoeming een langgekoesterde wens. “Ik heb twaalfenhalf jaar gewerkt als kandidaat-notaris. Het was mijn ambitie om ooit notaris te worden en daar heb ik hard voor gewerkt. Met veel plezier overigens. Het voelt goed dat ik mijn doel nu bereikt heb.”
Na zijn studies Nederlands en Notarieel Recht startte Pieter zijn carrière in 2006 bij een kantoor in Amsterdam. Later werkte hij een tijdlang in New York. Vorig jaar streek hij neer bij de Leeuwarder vestiging van DeHaan Advocaten en Notarissen en keerde daarmee terug naar het noorden van het land.

Specifieke sector- en marktkennis

Bij DeHaan Advocaten en Notarissen is Pieter helemaal op zijn plek. “Dit kantoor is in twintig, dertig jaar tijd uitgegroeid tot de grootste juridische dienstverlener van Noord-Nederland. Dat is op zich al mooi, maar wat mij aanspreekt is de focus op kwaliteit, goede dienstverlening en betrokkenheid bij onze klanten. Naast juridische kennis hebben we specifieke sector- en marktkennis in huis en we kunnen onze dienstverlening vestigingsoverschrijdend aanbieden. Zo hebben we in Zwolle een specialist in aanbestedingsrecht. Vanuit Leeuwarden bedienen we klanten op het gebied van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In Groningen kunnen klanten terecht voor advisering op het gebied van privacy- en IT-recht. Die specialismen zijn een pré en worden ook voor onze klanten steeds belangrijker.”

Puzzelen

Pieter is zelf specialist in ondernemingsrecht. “Ontzettend interessant vind ik dat. Ik adviseer ondernemers over allerlei juridische zaken en help ze daarmee verder. Geen situatie is gelijk. Ik vind het een van de leukste dingen om creatief uit te puzzelen wat juridisch de beste oplossing is. Zo nodig ga ik buiten de gebaande paden. Ik wil naast de klant staan, als een persoonlijke adviseur. Klanten waarderen dat, merk ik. Dat geeft me veel voldoening.”

Ontwikkelingen als digitalisering en blockchain zullen in de toekomst het notariaat raken, erkent Pieter. Toch is het beroep van notaris naar zijn mening nog altijd springlevend. “Natuurlijk zal er aan bepaalde administratieve of instrumentele handelingen minder behoefte zijn. Maar ondernemingen hebben nog steeds behoefte aan advies. Ik hoop dat bedrijven in een vroeg stadium de stap zetten om advies in te winnen. Wacht niet tot je de handtekening onder transacties zet, maar loop ruim vóór dat moment eens bij ons binnen. Dan ben je juridisch en economisch beter uit.”