Trotse partner van Culturele Hoofdstad

22 augustus 2018

Sinds 2015 staat DeHaan Advocaten en Notarissen de organisatie van Leeuwarden Friesland 2018 met raad en daad bij op juridisch gebied.

In het weekend van 17 tot 19 augustus bleek eens te meer dat cultuur verbindt. Ruim 400.000 belangstellenden trokken naar Leeuwarden om de Reuzen van Royal de Luxe te zien. Als businesspartner van dit bijzondere onderdeel van LF2018 werden wij vereerd met een bezoek van de Duiker, de grootste reus (gewicht drie ton, lengte elf meter) die door een enorme mensenmenigte langs ons kantoor aan de Tesselschadestraat wandelde. Directeur Jean Luc Courcoult had met zijn gezelschap een bijzonder verhaal rondom de Friese tradities en historie gemaakt, dat werd uitgebeeld door de Duiker, het Meisje en de Hond. Deze drie reuzen liepen gedurende drie dagen verschillende routes door de Friese hoofdstad om elkaar uiteindelijk te vinden en gezamenlijk per boot afscheid te nemen van het massaal toegestroomde publiek, dat de Reuzen in de armen had gesloten.

Official legal partner

De stap om official legal partner van Leeuwarden-Fryslân 2018 te worden was in drie jaar geleden niet groot. De tentoonstelling Escher op Reis in het Fries Museum en De Reuzen van Royal de Luxe zijn mede mogelijk gemaakt door DeHaan Advocaten en Notarissen. Niet de minste programmaonderdelen. 

Verbinding

Naast een hoog entertainmentgehalte en oog voor duurzaamheid kenmerkt het programma zich ook door het sociale aspect. Leeuwarden-Fryslân 2018 brengt je naar plekken waar je normaal gesproken minder snel komt.

Legacy

Het einde van dit culturele jaar komt onvermijdelijk dichterbij. Werken aan een inclusieve maatschappij door het organiseren van een divers cultureel programma waar verbinding centraal staat. Als het aan DeHaan Advocaten en Notarissen ligt gaat dit door, ook na 31 december 2018.